Férfi vízilabda BL: hét góllal nyert a Fradi a Radnicski otthonában

Vágólapra másolva!
2024.10.15. 21:16
Fotó: fradi.hu
A címvédő Ferencváros könnyedén nyert a szerb Radnicski vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B-csoportjában.

KÉT GYORS SZERB találatot két gyors magyar követett – a korábbi Eger- és Vasas-játékos Sztrahinja Rasovics kezdte meg a gólgyártást a Radnicskinél az FTC-Telekom ellen Kragujevacban a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, őt Dusan Vasics követte, majd emberelőnyből Vigvári Vendel, és egy indításból Edoardo di Somma hozta vissza egálra a magyar bajnokot. Három perc után viszont sokáig meddő mezőnymunka következett – az első negyedben szinte minden támadás emberelőnyben ért véget, ám a csapatok alig használták ki őket, egyben jól védtek a kapusok, különösen Szakonyi Dániel. Ez a második negyedben is folytatódott, egészen, míg kilenc percnyi gólcsendet megtörve Sztilianosz Argiropulosz, majd hamarosan Vigvári egymás után még kétszer betalált – előbbi kettő kivédekezett emberhátrány, utóbbi Rasovics kipontozódása után következett. Lazar Vicskovics egy másodperccel a dudaszó előtt még válaszolt, de eddigre már körvonalazódott a Fradi fölénye – 14 perc telt el szerb gól nélkül.

Csakúgy, mint a Szentes ellen, ismét a harmadik negyedben lógott meg a BL-címvédő, elöl is megjött a lendület – Dusan Mandics félfordulatból lőtt második találata színt hozott a meccsbe, míg a hazaiak hihetetlen mennyiségű emberelőnyt szórtak el. A záró felvonásban pedig tovább nőtt az olló, a Radnicski csupán két gólt szerzett a második 16 percben. A magyar bajnok 12–5-re nyert, így nemzetközi szinten is hibátlan maradt, nagy lépést téve a továbbjutás felé – ugyanettől a szerb második távolabb került első rendes játékidős vereségével.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR 
2. FORDULÓ 
B-CSOPORT
Radnicski (szerb)–FTC-Telekom Waterpolo 5–12 (2–2, 1–3, 0–3, 2–4)
Kragujevac. V: Margeta (szlovén), Sztavridisz (görög)
RADNICSKI: Filipovics – Vicskovics 1, N. Jaksics, Pijetlovics, Murisics, Sztanojevics, Rasovics 1. Csere: Todorovszki (kapus), Jankovics, Gavrilovics, DRASOVICS 2, VASICS 1, P. Jaksics. Edző: Uros Sztevanovics
FTC: SZAKONYI – MANDICS 4, Jansik Sz., ARGIROPULOSZ 2, De Toro, Varga Vince 1, Német T. Csere: Balla (kapus), Vismeg Zs., Vámos M. 1, Di Somma 1, Fekete G. 1, VIGVÁRI VENDEL 2. Edző: Nyéki Balázs
Emberelőny-kihasználás: 16/2, ill. 13/4. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/1. Kipontozódott: Rasovics (16. p.), Varga Vince (29. p.), Vasics (30. p.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik