Bravúr a Komjádiban: a Vasas legyőzte a Marseille-t

PATAI GERGELYPATAI GERGELY
Vágólapra másolva!
2024.10.16. 21:13
Lakatos Soma (fehérben) szerezte a Vasas utolsó gólját (Fotó: Árvai Károly)
A férfi vízilabda Bajnokok Ligájának 2. fordulójában első mérkőzését játszotta hazai medencében a CN Marseille-t fogadó Vasas, amely a gólzáporos első negyed után 13–11-re diadalmaskodott, kiköszörülve a múlt héten Barcelonában elszenvedett csúnya vereség jelentette csorbát.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ 
C-CSOPORT
Vasas Plaket–CN Marseille (francia) 13–11 (4–5, 3–1, 4–1, 2–4)
Komjádi uszoda, 800 néző. V: Putnikovics (szerb), Schopp (német)
VASAS: LÉVAI – BÁTORI 2, Djurdjics, DEDOVICS 3, GÁBOR L. 1, MIJICS 2, Dala D. Csere: Randjelovics, LAKATOS S. 2, BATIZI 2, Gaszt 1, Sélley-Rauscher. Edző: Szlobodan Nikics
MARSEILLE: Teszanovics – Marion-Vernoux, Prlainovics 1, Larumbe, VERNOUX 2, Vanpeperstraete 1, Crousillat 2. Csere: ANGYAL 2, Bouet, Bodegas, VELOTTO 3, De Nardi. Edző: Milos Scsepanovics
Emberelőny-kihasználás: 6/2, ill. 8/5
Kettős emberelőny-kihasználás: –/–, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 5/3, ill. –
Kipontozódott: Djurdjics (29. p.), Gaszt (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Szlobodan Nikics: – Bizonyos szituációkban érződött, hogy kell még idő az összecsiszolódáshoz, emellett két ötméterest is kihagytunk, de összességében megmutattuk, hogy tudunk nagyon jól is játszani. Egyelőre hullámzó a teljesítményünk, sorozatterhelésben vagyunk, dolgozunk tovább, hogy fejlődjünk.
Milos Scsepanovics: – Nem tudtunk magabiztosan játszani, elsősorban védekezésben hibáztunk sokat, öt büntetőt is lőhetett a Vasas, amely megérdemelte a győzelmet. Nem reagáltunk jól az ellenfél játékára, szinte végig hátrányban voltunk, a második negyedtől kevés lehetőségünk volt gyorsan befejezni a támadásainkat.

„Van, hogy legyőznek, de újra felkelünk!”

Ahogy mindig, szerda este is a Vasas-indulóra ugrottak vízbe az angyalföldi játékosok a Komjádi uszodában – a nóta idézett sora nem is lehetett volna aktuálisabb. Szlobodan Nikics csapata igencsak mély gödörbe került, miután a Bajnokok Ligája nyitányán elszenvedett súlyos barcelonai vereség után nagy meglepetésre Szegeden is kikapott, viszont gyorsan fel kellett állnia a padlóról, mert a Marseille finoman szólva sem tűnt kellemes ellenfélnek.

Nem is tartogatták a puskaporukat a hazaiak, de a franciák is alaposan feltüzelték magukat a bemutatásnál, így aztán egymásnak estek a csapatok, az első negyedben nem sokat törődtek a védekezéssel. Régi ismerősünk, Thomas Vernoux előbb két bekk szorításában fórt harcolt ki, amelyet tankönyvbe illően játszott meg a Marseille, majd szintén két védővel a nyakán került ziccerbe, azt meg nem nagyon szokta elhibázni. Bátori Bence ugyanakkor egymaga ledolgozta a kétgólos hátrányt, emberelőnyből és ötméteresből is betalált – akcióból nemigen volt rá lehetősége, elvégre mindkét oldalon egymást érték az ítéletek.

 

„Budapesten vagyunk, nem Marseille-ben…” – az egyik Vasas-szurkoló rögtönzött földrajzórát tartott a játékvezetőknek, miután kettős fórból és kontrát követő megúszásból is eredményes volt a Marseille, amely többnyire első szándékból befejezte támadásait. Ítéletek ide vagy oda, valahogy le kellett fékezni a franciákat, mert egy negyed alatt öt gólt lőttek – a Vasas hatékonyságát dicséri, hogy így is csak egy volt közte.

Aztán mintha új mérkőzés kezdődött volna.

Hátul megjöttek a blokkok és a védések, elöl pedig egy fokkal pontosabb volt a házigazda, amely a második negyed elején fordított, majd többször is a kétgólos előnyért támadott. Az eredendően center Gábor Lőrinc megmutatta, hogy több hangszeren is jól muzsikál, pompás átlövése után nem sokkal a szélről találta meg Nikola Dedovicsot – sakk-matt a vízben, kitörő öröm a Vasas-táborban.

Andrija Prlainovics azért gyorsan gondoskodott róla, hogy ne érezze magát nyeregben a Vasas, bődületesen nagy gólt lőtt, de ennek csak egy maroknyi francia örült a lelátón. A nagyszünetben 7–6-ra vezetett a magyar csapat, a záró negyed előtt már 11–7-re, a kettő között Lévai Márton bravúrt bravúrra halmozott, csak a franciákat erősítő Angyal Dániel tudott túljárni az eszén. Ha nincs a két kihagyott hazai ötméteres, még hátra is dőlhettünk volna, de így sem kellett különösebben izgulnunk a végjátékban, mert Dedovicsnak nagyon sült a keze.

A Vasas 13–11-re győzött, megszerezte első pontjait a Bajnokok Ligájában, ám ami ennél is fontosabb, újra felkelt a padlóról.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik