Vízilabda BL: horvát, grúz és selejtezős ellenfele lesz a címvédő FTC-nek

Vágólapra másolva!
2024.08.13. 16:17
Az FTC címvédésre készül a Bajnokok Ligájában (Fotó: fradi.hu)
A címvédő FTC-Telekom horvát, grúz, valamint egy selejtezőből érkező csapattal találkozik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

A sorozat keddi sorsolásán a népligeti együttes kvartettjébe a Jadran Split, a Dinamo Tbiliszi és a selejtezők B csoportjának győztese került.

A legutóbb döntős, 11-szeres győztes olasz Pro Recco visszalépése miatt a Ferencvároshoz hasonlóan főtáblás, bajnoki ezüstérmes Vasas a csoportkörben a spanyol CNA Barcelonetával – Vigvári Vince és Burián Gergely együttesével –, a francia Marseille-jel – Angyal Dániel klubjával –, valamit az A-selejtezőcsoport győztesével csap majd össze.

A kvalifikációban a B jelű kvartettben érdekelt BVSC-nek a főtábláért a görög Vuliagmenit, a szerb Radnicski Kragujevacot és a horvát Mladost Zagrebet kell megelőznie, ugyanis csak az első helyezett lesz tagja a 16-os elitmezőnynek.

A női Bajnokok Ligája selejtezőjében öt magyar csapat volt érdekelt: az A-csoportban a Ferencváros a spanyol CN Sant Andreuval, a holland ZV De Zaannal, a görög Panioniosszal és az olasz Rapallo Pallanuotóval találkozik. A Dunaújváros és a BVSC egyaránt a B csoportba került a francia Lille UC és Grand Nancy AC, valamint a holland Polar Bears társaságába, míg D kvintettben a Digi Eger – amely rendező lesz – és a III. Kerületi TVE az olasz SIS Romával és Pallanuoto Trieste-tel, illetve a spanyol CN Terrassával csatázik a főtábláért.

Az öt csoportból az első két helyezett, valamint a legjobb harmadik jut a csoportkörbe, amelynek az UVSE alanyi jogon tagja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik