Benedek Tibor fia követi édesapja útját

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.10. 10:16
Benedek Mór (Fotó: MVLSZ)
Megvédte világbajnoki címét a magyar férfi U18-as vízilabda-válogatott, amely a Buenos Aires-i torna fináléjában 12–10-re nyert Szerbia ellen. A magyar csapatnak tagja volt háromszoros olimpiai bajnok legendánk, a 2020-ban elhunyt Benedek Tibor fia, Mór is, aki két gólt szerzett a döntőben.

A játékosként háromszoros olimpiai bajnok, Eb-győztes és világbajnok Benedek Tibor az egyik legtehetségesebb magyar vízilabdázó volt, gyorsasága, elképesztő bal keze és góllövő képessége miatt, tehetségét pedig örökölte fia, a kapásoldalon játszó Mór is, aki tagja volt a világbajnoki címét megvédő magyar U18-as válogatottnak, amely a Buenos Aires-i- fináléban 12–10-re nyert Szerbia ellen.

„Benedek Mór nem örökölte a balkezes lövést, hiszen a medence másik oldalán játszik, de minden bizonnyal pontosan ugyanolyan sebességgel, lövésválasztással és játékolvasási képességgel rendelkezik, mint az apja” – írta Benedek Mórról a Waterpolo Academy közösségi oldala.

A Magyar Vízilabda-szövetség is érdekes párhuzamra hívta fel a figyelmet, hiszen Benedek Tibor 1989-ben 17 évesen nyerte meg pályafutása első aranyérmét az U17-es Európa-bajnokságon, melynek döntőjében Jugoszlávia ellen három gólt lőtt, míg Benedek Mór ugyancsak 17 évesen szerezte meg első aranyérmét az U18-as vb-n, melynek fináléjában két gólt lőtt Szerbia ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik