Sportrádió: Nekünk nincs vesztenivalónk – Nyíri Zoltán

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.06. 08:36
Nyíri Zoltán a Sportrádióban beszélt a Ferencváros BL-döntős esélyeiről (Fotó: Dömötör Csaba)
Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke volt Németh Kornél vendége a Sportrádió Hazafutás című műsorában miután a Ferencváros férfi vízilabdacsapata döntőbe jutott a Bajnokok Ligájában.

 

„A nyugodtság szóval nem tudnám magamat jellemezni. Soma nagyon sok ötméterest védett már, most egyet fogott meg, de a lövőket is ki kell emelni, mert mindegyiket belőtték, magabiztosak voltak – értékelt Nyíri Zoltán, majd hozzátette – Sokat hibáztunk, ám összeszedtük magunkat, és Soma szó szerint fejjel intézte a dolgokat.”

„A döntőben nekünk nincs vesztenivalónk. Ha a Pro Recco nyer a BL-döntőben, az olyan, mintha a Real Madrid győzne a BL-döntőben. Nekünk úgy kell játszani, hogy nincs vesztenivalónk. Az utolsó pillanatig menni kell, és akkor ők is hibáznak. A védekezést jól össze kell rakni” – értékelt Nyíri.

Jansik Szilárd értékelése
Tudjuk, hogy ez kevés lesz a folytatásban. A döntőben szeretnénk élvezni a játékot, nincs veszítenivalónk. Amennyiben élvezni tudjuk a meccset, és minden utasítást betartunk, nyerni fogunk. (MTI)

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ, MÁLTA
ELŐDÖNTŐ
FTC-TELEKOM–NOVI BEOGRAD (szerb) 13–13 (4–4, 3–2, 5–4, 1–3) – szétlövéssel 5–4
Gzira, 1400 néző. V: Margeta (szlovén), Gomez (spanyol)
FTC: VOGEL SOMA – ARGIROPULOSZ 2, Vigvári Vendel 1, Di Somma 1, Molnár E., MANDICS 5, MERKULOV 3. Csere: Fekete G., Nagy Ádám, Varga Dénes, Jansik Sz. 1, Damonte. Edző: Nyéki Balázs
NOVI BEOGRAD: Dobozsanov – MILOS CSUK 2, Granados, Drasovics 1, D. PIJETLOVICS 2, VLAHOPULOSZ 4, F. Filipovics 1. Csere: De Michelis (kapus), Martinovics, Szkumpakisz 1, M. Radulovics 1, Perkovics, Lukics 1. Edző: Zsivko Gocics
Emberelőny-kihasználás: 14/5, ill. 13/6
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 3/1
Kipontozódott: Granados (21. p.), Di Somma (24. p.)
Kiállítva (végleg, brutalitásért): F. Filipovics (24. p.)

JÚNIUS 7., PÉNTEK
19.00: mérkőzés a 3. helyért
Olympiakosz (görög)–Novi Beograd (szerb)
21.00: döntő
Pro Recco (olasz)–FTC-TELEKOM (tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik