Nyéki Balázs: Fantasztikus volt, amit átéltünk!

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.07. 23:05
null
Megvan a triplázás! (Fotó: Balogh László)
Mint ismeretes, a Ferencváros férfi vízilabdacsapata 2019 után ismét megnyerte a Bajnokok Ligáját, miután a fináléban 12–11-re legyűrte az olasz Pro Reccót. A meccs után a zöld-fehérek mestere, Nyéki Balázs nyilatkozott lapunknak és az M4 Sportnak.

 

Vízilabdáról semmit – válaszolta Nyéki Balázs arra a kérdésre, hogy mit mondana egy ilyen siker után. – Csak köszönetet szeretnék mondani az elnök úrnak, hogy lehetőséget kaptam, a játékosoknak, akik mindent megtettek. A stábomnak és a feleségemnek szeretném még megköszönni, mert iszonyú, amit el kell viselnie azzal, ahogyan a napjaim kinéznek a final four alatt. Mindenkinek köszönöm a támogatást a csapat nevében is. Ők a világ legjobbjai, ezt elmondtam a meccs előtt. (...) Nem néztem meg semmit, csak a feleségemet hívtam fel. Nem tudom, hogy hallott-e, de szeretem, és köszönöm.”

A vezetőedző a lapunknak külön is értékelte a látottakat.

„Szakmailag nehéz értékelni a mérkőzést, fantasztikus volt, amit átéltünk. Elhittük, hogy megnyerhetjük a találkozót, elvettük a Recco önbizalmát, ez volt a győzelmünk kulcsa. Onnantól már sokkal nehezebb dolguk volt, visszajöttek a meccsbe, de maradt annyi lélekjelenlétünk, hogy kivédekeztük az utolsó két támadásukat.”

VÍZILABDA
Férfi Bajnokok Ligája, négyes döntő
Döntő
Ferencváros–Pro Recco (olasz) 12–11 (2–2, 4–2, 3–3, 3–4)
FTC: VOGEL SOMA – ARGIROPULOSZ 2, Di Somma 1, Vigvári Vendel 1, JANSIK SZ. 2, Pohl, MANDICS 4. Csere: Merkulov, Fekete G., Német T., VARGA DÉNES 2, Damonte. Edző: Nyéki Balázs
RECCO: DEL LUNGO – YOUNGER 2, DI FULVIO 2, Fondelli, Condemi, Echenique, N. Presciutti. Csere: Zalánki 1, Canella 1, KAKARISZ 2, IOCCHI GRATTA 2, Hallock 1. Edző: Sandro Sukno
Gzira, 2500 néző. V: Margeta (szlovén), Alexandrescu (román). Emberelőny-kihasználás: 14/7, ill. 18/9. Kettősemberelőny-kihasználás: 1/1, ill. 2/1. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1. Kipontozódott: Pohl (22. p.), Merkulov (28. p.), Fekete G. (29. p.). Kiállítva (végleg, brutalitásért): Zalánki (27. p.)

A 3. helyért
Olympiakosz (görög)–Novi Beograd (szerb) 9–6 (4–1, 3–3, 1–1, 1–1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik