Vízilabda: az új vezetőedző bajnoki döntőbe vezetné a BVSC-t

Vágólapra másolva!
2024.05.29. 12:35
Varga Dániel szerint a feltételek adottak, hogy előre lépjen a csapat (Fotó: Török Attila)
Az új vezetőedző, Varga Dániel szeretné bajnoki döntőbe vezetni az idén negyedik BVSC-Zugló férfi vízilabdacsapatát.

Az OSC-től négy év után távozó, játékosként olimpiai bajnok vezetőedző Jansik Dáviddal, Szeghalmi Zsomborral, Konarik Ákossal, Ekler Zsomborral és Korom Dániellel is számolhat a június végén kezdődő felkészülés során, Gyárfás Tamás, Mészáros Csaba, Horváth Ákos, Györke Zsolt, valamint Balogh Botond ugyanakkor távozik az Eurokupa-nyolcaddöntős egyesülettől.

„A célok többléptűek, vannak szakmaiak és emberiek, illetve olyanok, amik eredményekben mérhetők” – mondta a szakosztály szerdai sajtótájékoztatóján a szakember. A vezetőedző kijelentette, amikor játékosként klubot váltott, akkor sem azt figyelte, adott pillanatban hol tart a csapat, hanem azt, hová juthat el, milyen kifutása, növekedési pályája van az adott együttesnek.

„A BVSC kultúrája, infrastruktúrája, szakmai stábja és játékosállománya is teret adott arra, hogy a növekedés biztosítva legyen, és hogy előre lépjünk” – jelentette ki, hozzátéve, szeretné, ha az elmúlt évek sormintájában nem csak egyet lépne előre a csapat, amely az elmúlt években a hatodik, az ötödik, majd legutóbb a negyedik helyen zárta a bajnokságot.

Varga elmondta, előbb egy négyhetes alapozásuk, majd kis szünet után további hathetes felkészülésük lesz a Magyar Kupáig, majd az azt követő nemzetközi és ob I-es rajtig.

„Szeretném, ha folyamatosan fejlődne a csapat és a játékosok, de már ősszel is olyan minőséget szeretnénk képviselni, ami megfelel az előttünk lévő akadályoknak” – mondta az új vezetőedző, aki Kemény Kristófot váltja a zuglóiak kispadján.

Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke kiemelte, sikerült a célokat elérni, a női és a férfi csapat minden tekintetben előre tudott lépni, s köszönetet mondott Keménynek, aki hat év után távozik a BVSC-től. Dabrowski Norbert szakosztályvezető megjegyezte, szép dolog, hogy az utánpótlás-döntőkben jó eredményeket értek el, illetve a magyar korosztályos válogatottak is szinte minden világversenyt megnyertek tavaly, de a munka igazi értékmérője az lesz, ha ezek a játékosok a felnőttcsapatban is bizonyítani tudják majd a tehetségüket. A sportvezető hozzátette: reméli, a magyar válogatottal az olimpiára készülő Kovács Péter és Tátrai Dávid „minél tovább ott lesz” Varga Zsolt szövetségi kapitány együttesében.

A Magyar Kupában bronzérmes, bajnoki ötödik, Eurokupában négyes döntős női együttes – amelyet továbbra is Stieber Mercédesz irányít – a válogatottal készülő Dömsödi Dalmával, illetve Pőcze Pannával erősíti meg keretét.

„Kemény menet volt a legutóbbi idény, volt, hogy két hónap alatt tizennyolc meccset játszottunk, ami mindenkinek megterhelő lett volna. A bajnokságban be lehetett volna jutni a négy közé, de annak ellenére, hogy nem sikerült, a lányok mindent kiadtak magukból, a nemzetközi négyes döntős szereplés pedig nagy érdem volt mindenkinek” – mondta a szakember, aki a kupabronzzal első magyarországi érmét nyerte edzőként. Kiemelte, hogy a csapat a következő idényben még fiatalosabb hévvel játszik majd, mivel a rutinosabb távozókat fiatalabbakkal pótolják.

„Remélem, ez a fiatalos hév rám is átragad majd, és dinamikusabbak, erősebbek leszünk” – mondta a vezetőedző.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik