Manhercz Krisztián az idény végén távozik Marseille-ből

Vágólapra másolva!
2024.03.20. 16:55
Sajtóhírek szerint Manhercz Krisztián visszatérhet a Ferencvárosba (Fotó: Dömötör Csaba)
Egy év után távozik a Marseille csapatától Manhercz Krisztián, a francia csapat világ- és Európa-bajnok magyar vízilabdázója.

Ezt a 27 esztendős válogatott játékos jelentette be szerdán az M1 aktuális csatornán. Az olimpiai bronzérmes pólós egyelőre nem árulta el, hol folytatja a pályafutását. A waterpolopeople.com úgy tudja, hogy hazatérhet korábbi klubjába, a Ferencvárosba. Érdekesség, hogy a cikk szerint az Olympiakosz légiósa, Vámos Márton is visszaigazolhat a zöld-fehérekhez, akik élénken érdeklődnek a görög Dimitriosz Nikolaidisz és a franciák legígéretesebb játékosa, Thomas Vernoux iránt is – előbbi Vámos csapattársa, utóbbi Manherczé.

Manhercz Krisztián arról beszélt, hogy ugyan nagyon jól érzi magát a francia klubnál – amelyben egészen kiváló szakmai munka folyik –, de végül a távozás mellett döntött.

A magyar vízilabdázó megjegyezte: az új klubidényig még bőven van teendője, hiszen a Marseille-jel a francia bajnoki címet még szeretnék megnyerni – a kupában már diadalmaskodott a gárda –, a Bajnokok Ligájában pedig négy mérkőzés van hátra, majd jön a párizsi olimpia.

A BL-ben a Marseille az első kitűzött célt, a nyolc közé kerülést már teljesítette, a negyeddöntős kört azonban két vereséggel kezdte, kedden hazai környezetben nagy csatában, 14–13-ra maradt alul a Novi Beograddal szemben, Manhercz három gólt szerzett az összecsapáson.

„Sajnos ezzel nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, hiszen ha szeretnénk bekerülni a négyes döntőbe, akkor még legalább három meccset kellene nyernünk, ami rendkívül extra teljesítmény lenne” – fűzte hozzá.

A játékos – aki hamarosan apa lesz – a válogatottról is beszélt. Mint elmondta, a párizsi olimpia igazán különleges lesz, hiszen körülbelül nyolc hasonló képességű csapat küzd majd a győzelemért, természetesen ebben benne van a magyar is.

„Azt garantálom, hogy a dohai hetedik hely kellő motivációt adott mindenkinek arra, hogy bizonyítsunk Párizsban” – utalt a játékos a februári világbajnokságra, amelyen a válogatott címvédőként a negyeddöntőben a franciáktól kapott ki.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik