Zalánki Gergő megismételné a fiatalok bravúrját az olaszok ellen

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.06. 11:50
Zalánki Gergő beszélt az olaszok elleni meccsről (Fotó: Balogh László, archív)
Az olasz válogatottnak Zalánki Gergő szerint élet-halál meccs lesz a címvédő magyarok elleni szerdai összecsapás a dohai világbajnokság vízilabdatornáján, a balkezes klasszis bízik abban, hogy a fiatalok után ők is meg tudják mutatni, képesek legyőzni nagy riválisukat.

„Sokat, szinte mindennap videóztuk őket, az Európa-bajnoki meccseiket, de korábbi egymás elleni találkozóinkat is. Abból indulunk ki, hogy ez nekik az olimpiai kvalifikáció miatt tényleg élet-halál meccs lesz. Bődületes módon fognak kezdeni, nekünk túl kell élni valahogy az első nagy rohamot. Bele fogunk zökkeni, ám sokkal több kell annál, mint amit a románok ellen mutattunk” – mondta az M4 Sportnak a „világválogatott” olasz Pro Reccóban légióskodó vízilabdázó.

A fukuokai világbajnokság legértékesebb játékosának megválasztott Zalánki Gergő megjegyezte, a legfontosabb, hogy az olaszok ne lőjenek könnyű gólokat és ne tudjanak lefordulni.

„Picit lassítanunk kell őket, mert ők jobban meccsben vannak, többet játszottak, mi talán fizikailag vagyunk jobb állapotban. A stílusukat nem kell felvenni, nem szabad verekedni, persze bizonyos keretek között keménynek kell lenni. Remélem, kevésbé engedik itt ezt a – fejen átugrálós– őrületet, amit ők képesek csinálni. Jobban feküdne nekünk, ha kevésbé engednék nekik a stílusukat. Ha igen, akkor pedig nagyon fegyelmezetten vissza kell zárni a másik oldalon, hogy ne tudjanak lefordulni” – tette hozzá.

A Reccóval már kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Zalánki elmondta, bízik abban, hogy meg tudják ismételni a januári, Horvátországban rendezett Európa-bajnokságon szereplő, megfiatalított csapat bravúrját, amely a csoportkörben öt góllal megverte az olaszokat: „Amikor az Eb-n nyertek a fiatalok, beszélgettünk róla, hogy mi nem is nagyon tudtunk éles helyzetben győzni ellenük, jó lenne, ha már nekünk is sikerülne. Nagyon észnél kell lennünk, hogy ne menjen el a meccs egy ilyen ideges, dühös játékba, mert abban jobbak lesznek. Nekünk vízilabdázni kell, de nehéz lesz, mert jobb formában vannak.”

A legutóbbi Év Sportolója-szavazáson harmadik Zalánki elárulta, minden bizonnyal külön őrizetet is kap a riválistól: „Rám és Vámos Marcira jobban odafigyelnek majd, de elég komplex a védekezésük, jó lábtempóval, gyorsan közlekednek. Del Lungo ismer mindenkit, viszont szeret kottából védeni, ugrik oda, ahová várja a lövést. Picit váratlanabb lövésekkel kellene operálni, ám azt sem ész nélkül, nem belelőve a mozgásba, mert abból le fognak fordulni, ha nem gól. Mi egy-egy játékosukra állítunk majd egy-egy fizikailag masszívabb embert.”

A magyar–olasz mérkőzést szerdán 18.30-kor rendezik, a győztes csoportelsőként rögtön a negyeddöntőbe jut majd és lesz egy extra pihenőnapja. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, DOHA
Vízilabda, férfiak
Csoportkör, 2. forduló
A-csoport 
17.00: Spanyolország–Horvátország (Tv: M4 Sport)
11.30: Ausztrália–Dél-Afrika
B-csoport 
7.00: Franciaország–Kína 
8.30: Görögország–Brazília 
C-csoport 
10.00: Egyesült Államok–Japán 
15.30: Szerbia–Montenegró (Tv: M4 Sport)
D-csoport 
18.30: Magyarország–Olaszország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
14.00: Kazahsztán–Románia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik