Férfi vízilabda Eb: húszéves negatív sorozatot tört meg a magyar csapat

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2024.01.13. 15:03
null
Fotó: MVLSZ/Derencsényi István
A horvátországi Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi vízilabda-válogatott a szerbek felett aratott negyeddöntős sikerrel egy újabb hosszú, negatív sorozatot szakított meg.

Varga Zsolt javarészt fiatalokból álló együttese – mivel a fukuokai világbajnokok közül nyolcan is inkább a doha vb-re készülnek – a csoportkörben az olaszok elleni győzelemmel egy tízéves vereségszériát tört meg, míg pénteken, a Szerbia ellen ötméteresekkel megnyert negyeddöntőben húszéves negatív sorozatnak vetett véget.

A magyar szövetség összesítéséből kiderült, hogy egyenes kieséses szakaszban „komplett” szerb csapatot ezt megelőzően legutóbb a 2004-es, athéni olimpia legendás döntőjében tudta legyőzni a nemzeti együttes.

Ezt sorozatban 14 vereség követte, mígnem 2018-ban megtört a széria, a világkupa elődöntőjében ugyanis 12–11-re győztek a mieink, ugyanakkor ehhez a találkozóhoz hozzátartozik, hogy a rivális legjobbjai közül mindössze négyen játszottak, ugyanis Dejan Szavics akkori szerb kapitány Varga Zsolt mostani döntéséhez hasonlóan főként fiatalokat szerepeltetett.

A magyar válogatott a négy között a házigazda és címvédő horvátokkal találkozik, így megismétlődik a 2022-es, spliti kontinensviadal fináléja, amelyet a rivális 10–9-re nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik