Ez egy áldott állapot! – Varga Zsolt a franciák elleni siker után

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.01.25. 10:14
Varga Zsolték (középen) 3 napot készültek a franciákkal (Fotó: Árvai Károly)
A magyar férfi vízilabda-válogatott hivatalos mérkőzéssel zárta le a franciákkal közös edzőtábort, a csapat négy góllal győzött a telt házas Komjádiban. A találkozó után Varga Zsolt szövetségi kapitánnyal beszélgetett az NSO Tv stábja.

Varga Zsolt szövetségi kapitány elárulta: a franciák az elmúlt napok közös tréningjei során szintén tudtak szoros csatákat vívni a mieinkkel.

„Nagyon változó volt a képe az edzéseknek, akadt hasonlóan szoros eredmény, a végére viszont úgy éreztem, elfáradtak a franciák, ahogy talán ma is. Ebből sikerült egy nagyobb lendületet szerezni, ami egyébként a mérkőzés elején megvolt a játékban. Sokat változott a játék képe: az elején stabil volt a védekezés, két negyed alatt kaptunk kettőt, utána két negyed alatt kaptunk nyolcat. Az elején a támadás akadozott, de a stabil védekezéssel jók voltunk. Aztán ahogy felpuhult a védekezés, elkezdtünk gólokat kapni. A végére ismét stabilan védekeztünk, ettől nagyobb lendülete lett a csapatnak.”

Videónkban elmeséli, az Eb óta hogyan telik a válogatottal a munka, illetve válaszol a kérdésre: mennyire fő a feje a kellemes gond miatt, hogy az Európa-bajnokságon a fiatalok is berúgták az ajtót, miközben 9 világbajnokunk itthon volt. Végül megtudjuk: a jövő héten kezdődő világbajnokságig milyen munka vár még rájuk.

VÍZILABDA
FÉRFI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Franciaország 14–10 (2–1, 2–1, 4–6, 6–2)
Budapest, Komjádi uszoda, 1600 néző. Vezette: Kun Gy., Debreczeni N.
MAGYARORSZÁG: VOGEL SOMA – Angyal, Varga Dénes, JANSIK SZ. 5, Kovács P., VÁMOS 2, ZALÁNKI 3. Csere: Molnár E., Manhercz K. 1, VIGVÁRI VINCE 2, Tátrai D. 1, Német T. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
FRANCIAORSZÁG: FONTANI – Marzouki 1, VENROUX 4, Khasz 1, Bodegas, Crousillat 1, Bjorch. Csere: Vanpeperstraete, Saudadier 1, Nardon 1, Marion-Vernoux, Denardi 1. Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo
Gól – emberelőnyből: 13/7, ill. 11/4
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –
Kipontozódott: Vanpeperstraete (30. p.), Marzouki (32. p.), Angyal (32. p.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik