Férfi vízilabda BL: tízgólos ferencvárosi siker Belgrádban

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2023.10.07. 22:03
null
Vpgel Soma csak hat gólt kapott szombaton Belgrádban (Fotó: Török Attila/archív)
A Ferencváros rendkívül magabiztos, 16–6-os győzelmet aratott a szerb Crvena zvezda vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 2. fordulójában.

 

Egy negyeden át tudta tartani a Ferencváros tempóját a Crvena zvezda, ami nem feltétlenül a szerbek kritikája, inkább a zöld-fehérek dicsérete. Az első nyolc perc után a Fradi összekapta a védekezését, az addig akadozó emberelőnyös játék is gördülékennyé vált, a különbség pedig egyre csak hízott.

A zöld-fehérek akcióból is rendre betaláltak, és azt sem lehetett észrevenni, hogy klasszikus center nélkül játszanak – és játszanak is egy ideig, hiszen műtéte miatt Német Toni decemberig nem ugorhat medencébe. Viszont aki arra járt, az gólt lőtt centerből, Edoardo Di Sommától Jansik Szilárdon át Sztilianosz Argiropuloszig.

A Fradi a két középső negyedet 10–2-re nyerte meg, úgyhogy az utolsó nyolc percre az égvilágon semmilyen izgalom sem maradt, és leginkább a Vogel Somát váltó Szakonyi Dániel, a szép gólt lövő Varga Dénes és a duplázó Argiropulosz élvezte a hátralévő időt. A görög légiós az utolsó másodpercben lefordulásból lőtte be a Ferencváros tizenhatodik gólját, megmutatva, hogy az erőnléte több mint kifogástalan.

A magyar bajnok tíz góllal, 16–6-ra győzött, ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten, és két forduló után hibátlan. Másfél hét múlva jöhet a Jadran Split elleni csoportrangadó a Komjádiban, az egészen biztosan izgalmasabb összecsapás lesz.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
CRVENA ZVEZDA (szerb)–FTC-TELEKOM 6–16 (3–3, 1–4, 1–6, 1–3)
Belgrád. V: Colombo (olasz), Teixido (spanyol)
ZVEZDA: Misovics – Szubotics 1, Gogov 1, Burszacs 1, Seman, Milojevics 1, Vasics 1. Csere: Gajics, Popovics, Baszara, Vukicsevics, M. Radovics 1. Edző: Alekszandar Filipovics
FTC: VOGEL SOMA – ARGIROPULOSZ 4, VARGA DÉNES 2, DI SOMMA 2, Fekete G. 1, Merkulov, MANDICS 2. Csere: Szakonyi (kapus), Pohl 1, Molnár E. 2, Nagy Ádám, JANSIK SZ. 2, Damonte. Edző: Nyéki Balázs
Emberelőny-kihasználás: 6/0, ill. 12/8
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/1
Kipontozódott: Baszara (13. p.), Szubotics (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Alekszandar Filipovics: – Az első negyedben jól játszottunk, viszont a Ferencváros nagyon erős csapat, szerintem a legerősebb Európában, és nem tudtuk tartani vele a lépést. A vendégek megérdemelten győztek ilyen különbséggel is.
Nyéki Balázs: – Nagyon elégedett vagyok, végig jól védekeztünk. Így akartunk játszani, sok labdaszerzésünk és lefordulásunk volt, amelyeket eredményesen végig is vittünk. Sok kiállítást harcoltunk ki, az emberelőnyös játékunk is hatékony volt, ez volt a biztos győzelem kulcsa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik