Férfi vízi BL: megakadályozná az FTC a Herceg Novi gyors lefordulásait

Vágólapra másolva!
2023.10.31. 07:26
null
Vigvári Vendel bízik benne, hogy a Ferencváros magabiztosabban játszik a montenegróiak vendégeként, mint odahaza tette (Fotó: Balogh László)
Újabb nagy lépést tehet a csoport­elsőség felé a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában az FTC-Telekom, amely a hazai győzelem után idegenben is három pontot szeretne szerezni a mon­tenegrói Jadran Herceg Novi ellen.

 

Rezesbanda és egyenruhás cheerleaderek: a Jadran Herceg Novi ideiglenes otthonában, a boszniai Trebinjében különleges hangulat fogadja a látogatókat. A férfi vízilabda Bajnokok Ligája C-csoportjában három forduló után három győzelemmel álló FTC a hazai siker után idegenben is elhúzná a montenegrói bajnok nótáját, amely azóta a horvát Jadran Splittől csupán egy góllal kapott ki, a szerb ­Crvena zvezdát pedig szétlövéssel legyőzte. A zöld-fehérek is jó formában várják a találkozót, a BVSC elleni szombati rangadót 13–9-re megnyerték, ráadásul az ellenfél stílusa miatt már a Herceg Novira is tudtak készülni.

„A BVSC fiatal csapat, és a monte­negróiak is lendületesen játszanak, sokat úsznak – hangsúlyozta Vigvári Vendel, aki három gólt lőtt a zuglóiaknak.  – Az ilyen hőfokú találkozókkal lehet a legjobban készülni a nemzetközi meccsekre, a BVSC jól tartotta magát, de a harmadik negyedben eldöntöttük a három pont sorsát. A védekezés már az első félidőben jól működött, nem kaptunk sok gólt, ám a támadójátékunk hatékonyságán javítanunk kell, mert hiába alakítunk ki helyzeteket, ha nem tudjuk azokat belőni. A Bajnokok Ligájában minden mérkőzés nehéz, a Herceg Novi is szívós ellenfél, de természetesen nyerni szeretnénk.”

A Ferencváros hétfőn utazott el Trebinjébe, a repülőtéren egy pakli kártya is előkerült, a helyszínen viszont már természetesen a labdáké volt a főszerep. Nyéki Balázs csapata egyelőre jól bírja a fokozott terhelést, kedd este pedig újabb nagy lépést tehet a csoport­elsőség felé az elitsorozatban. Más kérdés, hogy a továbbjutásért harcoló Herceg Novi aligha adja olcsón a bőrét – egy hónapja a Komjádi uszodában még a nagyszünetben is kettővel vezetett a rivális, ám 9–7-re nyert az FTC.

„Bízom benne, hogy az még az idény eleji formánk volt, és azóta sokat javultunk  – mondta a 22 éves Vigvári Vendel.  – Az elmúlt időszakban a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is sok mérkőzést játszottunk, fokozatosan fejlődtünk, ezért magabiztosabb játékot várok. Fizikailag erősebb csapatunk van, egy az egyben nem szabad engednünk, hogy megverjenek minket, és ha a lefordulásaikat sikerül megakadályoznunk, jó esélyünk lesz ellenük.”

A találkozó 19 órakor kezdődik, a csoport másik mérkőzésén a Crvena zvezda fogadja a Jadran Splitet.

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, 4. FORDULÓ
Kedd
C-csoport

19.00: Jadran Herceg Novi (montenegrói)–FTC-TELEKOM
20.00: Crvena zvezda (szerb)–Jadran Split (horvát)
D-csoport
15.00: Vuliagmeni (görög)–Marseille (francia)
20.00: Spandau 04 (német)–Barceloneta (spanyol)
Szerda
A-csoport

17.30: Steaua Bucuresti (román)–Novi Beograd (szerb)
20.00: AN Brescia (olasz)–CN Sabadell (spanyol)
B-csoport
16.00: Dinamo Tbiliszi (grúz)–Pro Recco (olasz)
19.00: Jug Dubrovnik (horvát)–Olympiakosz (görög)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FTC 3 3 38–24 9
2. Jadran Split 3 2 1 38–36 6
3. Herceg Novi 3 1 2 25–26 2
4. Crvena zvezda 3 1 2 27–40 1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik