Női vízilabda BL: az UVSE nyerte a magyar rangadót, és továbbjutott

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.09.22. 19:48
null
Fotó: Balogh László
A jól hajrázó UVSE 11–9-re legyőzte az FTC-Telekom Waterpolo csapatát a női vízilabda Bajnokok Ligája-selejtező pénteki játéknapján, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, ezzel továbbjutott a 16-os főtáblára.

 

ÜNNEPÉLYES PILLANATOK vezették fel a női vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének magyar rangadóját, az UVSE és az FTC junior-világbajnok játékosait virágcsokorral köszöntötték a Hajós uszodában. Nem csupán a gesztus miatt mosolyogtak a lányok, hiszen mindkét csapat fölényes győzelemmel kezdte a tornát, és bár a zöld-fehérek második meccsükön némi meglepetésre egygólos vereséget szenvedtek a sötét lónak számító görög Alimosztól, így is jó esélyük van a továbbjutásra.
A váratlan fiaskó után Gerendás Györgynek nem kellett külön motiválnia tanítványait, a Ferencváros jó ritmusban játszott, a kontrák miatt úszóversenyre hasonító első félidőben lépéselőnyben volt. Leszakítani viszont nem tudta a riválisát, Szegedi Panni előbb átlövésből szerzett kapufás gólt, majd fineszes ejtésből talált be. A túloldalon Vályi Vanda volt a vezér, a Padovából hazatérő szélső a nagyszünet előtt kettőre növelte az FTC előnyét, miközben Benczur Márton nemcsak magyarázta, hanem mutatta is játékosainak, hogy mit kellene másként csinálniuk.

A térfélcserét követően Hajdú Kata üres kapus góljával egyenlített a házigazda, amely Rybanska Natasa irányításával rendkívül fegyelmezetten védekezett, Magyari Alda pedig megbabonázta a ferencvárosi lövőket. Az utolsó negyed döntetlenről kezdődött, az UVSE Rybanska góljával átvette a vezetést, és nem is engedte ki a kezéből, 11–9-re győzött az izgalmas, fordulatos rangadón.

A BVSC-Zugló úgy kapott ki Mataróban 12–8-ra a görög Vuliagmenitől, hogy minden negyedet 3–2-re veszített el, míg a Dunaújváros Rómában a spanyol Sant Andreu elleni vereség (11–9) után a francia Lille ellen szétlövésben győzött.


BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK, SELEJTEZŐ
A-csoport (Hajós uszoda).
UVSE–Spandau 04 (német) 15–7 (2–3, 3–0, 2–3, 8–1).
G: Baksa V., Hajdú K. 3-3, Irmes R., Peresztegi-Nagy, Rybanska, Varró E. 2-2, Lendvay, ill. G. Deike, Houghton 3-3, I. Deike.

Alimosz (görög)–FTC-Telekom 14–13 (1–2, 3–4, 6–2, 4–5). G: Aszimaki, Megens 4-4, Karipidu 2, Haldeu, Koolhaas, Kontogianni, Kovacevic, ill. Gurisatti, Tóth-Csabai, Vályi V. 3-3, Dömsödi, Leimeter.

UVSE–FTC 11–9 (2–2, 3–4, 2–1, 4–2) G: Hajdú K. 3, Mácsai E., Rybanska, Szegedi 2-2, Aubéli, Tiba, ill. Gurisatti, Vályi V. 4-4, Kuna.

C-csoport (Mataró).
Vuliagmeni (görög)–BVSC-Zugló 12–8
(3–2, 3–2, 3–2, 3–2). G: Elliniadi 4, Patra 3, Joustra, Sleeking 2-2, Ridge, ill. Fekete F., Mészáros-Farkas 2-2, Ármai, Kolarova, Kele, Polák.

D-csoport (Róma).
Sant Andreu (spanyol)–Dunaújvárosi FVE 11–9 (2–3, 2–1, 4–2, 3–3). G: Palacio 3, Crespi, Munoz, Ruíz 2-2, Cordobes, Farre, ill. Dobi, Szabó N. 2-2, Garda, Horváth B., Jonkl, Kardos D., Kardos L.

Dunaújváros–Lille (francia) 10–10 – szétlövéssel: 3–0. G: Garda, Szabó N. 3-3, Dobi 2, Horváth B., Mahieu, ill. E. Vernoux 3, Clapperon, Hardy McDowall 2-2, Baringo

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik