Férfi vízi BL: vereséggel kezdte a Honvéd a selejtezőt

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2023.09.07. 17:41
null
Ekler Zsombor két gólt lőtt a Honvédban (Fotó: Koncz Márton)
Vereséggel kezdte a Bajnokok Ligája-selejtezőt a Honvéd férfi vízilabdacsapata: Szivós Márton tanítványai 10–7-re kikaptak a szerb Crvena zvezdától a Hannoverben zajló A-csoport csütörtök délutáni nyitó mérkőzésén. 

 

Családias hangulatban kezdődtek el az A-csoport küzdelmei a Bajnokok Ligája selejtezőjében: a hannoveri rendezők kerti székekkel pakolták körbe az idilli környezetben található, csaknem százéves Limmer fürdő szabadtéri nagymedencéjét. Úgy tartják, a gazdák egykoron innen figyelték a szomszédos réten legelő teheneiket, de már más szelek fújnak: csütörtöktől vasárnapig a vízilabdáé a főszerep, öt csapat, köztük a Honvéd az egyetlen főtáblás helyért küzd.

A fővárosiak több mint egy évtized után tértek vissza a Bajnokok Ligájába, de nem sok idejük volt felmérni a terepet, ugyanis már a torna első mérkőzésén vízbe ugrottak, ráadásul rögtön az egyik legerősebb vetélytárs, a Crvena zvezda ellen. A belgrádiak nem arról ismertek, hogy félgőzzel játszanak, már az első kivédekezett Honvéd-támadás után eksztázisba kerültek, Vadovics Viktor lövésénél viszont már tehetetlen volt Vladimir Misovics. Eleinte a center Fejős Róbertet is nehezen tudták tartani a szerbek, és miután kiharcolt ötméteresét Ekler Bendegúz értékesítette, 3–1-re vezetett a Honvéd.

Mint később kiderült, ez volt a félidő utolsó magyar gólja. Szivós Márton próbálta nyugalomra inteni játékosait, de hiába állt össze idővel a védekezés, támadásban hiányzott a türelem és a pontosság. A harmadik negyed derekán már öttel vezetett a Zvezda, amelynek 7–0-s sorozatát Ekler Zsombor gólja törte meg, ám innen már nem volt visszaút, a Honvéd 10–7-es vereséget szenvedett.

A legutóbbi bajnoki idényben bronzérmes Honvéd szombaton reggel a Barcelonával, délután a görög Apollon Szmirnisszel mérkőzik meg, végül vasárnap a házigazda Hannoverrel csap össze.

A csoportból csak az első helyezett kerül fel a főtáblára.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
A-CSOPORT (Hannover)
EPS-Honvéd–Crvena zvezda (szerb) 7–10
(3–2, 0–4, 2–3, 2–1)
Gólszerzők: Ekler B. 2, Ekler Zs. 2, Vadovics 2, Nyíri 1, ill. Radovics 2, Vaszics M. 2, Vukicsevics 2, Burszacs, Gogov, Lukas, Szubotics

A csütörtöki másik mérkőzésen
Hannover (német)–Barcelona (spanyol) 9–11 (4–3, 1–2, 1–3, 3–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik