Férfi vízi BL: az FTC két góllal nyert a montenegrói csapat ellen

Vágólapra másolva!
2023.09.27. 19:34
null
<strong><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/ferfi-vizilabda-bl-ftc-jadran-herceg-novi-fotok-balogh-laszlo--7273" target="_blank">A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Balogh László)</a></strong>
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában a Ferencváros 9–7-re nyert a Jadran Herceg Novi ellen a C-csoportban.

 

Két zseniális mozdulat. Ennyi kellett ahhoz, hogy a két negyeden át szenvedő Ferencváros hirtelen magára találjon, és átvegye az irányítást. A harmadik szakasz elején Vigvári Vendel a félpályáról adott hajszálpontos passzt Edoardo Di Sommának, aki laza csuklómozdulattal a kapuba húzta a labdát. A klasszismegoldásokat követte a többi, Jansik Szilárd és Varga Dénes is kilőtte a felső sarkot, így lett a kétgólos hátrányból három és fél perc alatt egygólos előny.

A Bajnokok Ligája szabályait kihasználva öt légióssal (és klasszikus center nélkül) felálló zöld-fehérek addig jobbára csak daráltak, és bár a védekezésükre kevés panasz lehetett, támadásban kifejezetten rossz megoldásokat választottak. A Jadran Herceg Novi két dudaszós góllal előnybe került, a ferencvárosiak ráadásul csak a tizedik percben szerezték meg az első góljukat, azt is az olasz válogatottból átmentett emberelőnyös figura végén, hiszen Luca Damonte feladását Di Somma húzta be a hosszú kapufától. A nagyszünetre megmaradt a kétgólos montenegrói előny, aztán jött Vigvári Vendel zseniális labdája...

A vendégcsapat a zöld-fehérek feltámadása ellenére sem adta fel a küzdelmet, kétszer is egyenlített, persze, úgy könnyű, hogy az ellenfél egyik játékosa az előző idényt a Komjádiban töltötte, hiszen Ivan Nagajev a Vasasból igazolt Montenegróba. A harmadik negyedben Dusan Mandicsé volt az utolsó szó, aki kalandos körülmények között kihasznált egy kettős emberelőnyt, így 7–6-os hazai vezetésről kezdődött az utolsó nyolc perc.

A montenegróiak a záró negyed elején újra egyenlítettek, de itt nagyjából el is fogytak, fizikailag és mentálisan is. Fekete Gergő egy lefordulás után a kapust és a védőt is elsüllyesztve helyezett a kapuba, ami előrevetítette, hogy a hajrát szokás szerint a ferencvárosiak bírják jobban. Varga Dénes védjegyszerű, csuklóból, látszólag ütemtelenül lőtt góljával először vezetett kettővel a magyar bajnok. Mandics ötméterest harcolt ki, Jansik lezárhatta volna a meccset, de a kapufára lőtte a büntetőt. Vogel Soma azonban gondoskodott arról, hogy így se kelljen izgulni, a maratoni vendégtámadás során háromszor is védett. Az utolsó két percet már lepörgette a Ferencváros, amely megküzdött a három pontért, de megérdemelten győzött 9–7-re az idény első Bajnokok Ligája mérkőzésén.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
C-CSOPORT
FTC-TELEKOM–JADRAN HERCEG NOVI (montenegrói) 9–7 (0–2, 2–2, 5–2, 2–1)
Komjádi uszoda, 1500 néző. V: Colombo (olasz), Schopp (német).
FTC: VOGEL SOMA – VARGA DÉNES 2, DI SOMMA 2, Mandics 1, Fekete G. 1, Jansik Sz. 1, Pohl. Csere: ARGIROPULOSZ 1, Nagy Ádám 1, Damonte, Vigvári Vendel, Merkulov. Edző: Nyéki Balázs
HERCEG NOVI:
DUROVICS – D. RADOVICS 2, Holod 1, V. Radovics, CARAJ 2, Nagajev 1, Gardasevics. Csere: Vucsurovics, Vujovics, Banicsevics, Szladovics 1, Vukicsevics. Edző: Petar Radanovics
Emberelőny-kihasználás:
11/2, ill. 10/4. Kettős emberelőny-kihasználás: 1/1, ill. –. Ötméteres-kihasználás: 1/0, ill. –. Kipontozódott: Holod (26. p.)
MESTERMÉRLEG
Nyéki Balázs: –
Egyelőre nem tudom az okát, hogy miért nem játszottunk jól emberelőnyben, de a harmadik negyedben ritmust tudtunk váltani, ennek köszönhetően fordítottunk. Eleinte éreztem a játékunkon a feszültséget, a nagyszünetben igyekeztem megnyugtatni a srácokat, és örülök, hogy megvan a győzelem, mert a Bajnokok Ligájában már nüanszok döntenek az élcsapatok között.
Petar Radanovics: –
Megvoltak a helyzeteink, de nem használtuk ki azokat, márpedig ha olyan erős csapattal játszol, mint a Fradi, akkor be kell vinni az ütést, amikor lehetőség nyílik rá. Ezt nem tettük meg, pedig jól játszottunk, a mérkőzés nagy részében az történt, amit szerettünk volna. A végén azonban nem, márpedig néha ennyi a különbség a győzelem és a vereség között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik