Férfi vízi: klasszisainak visszavonulása miatt kell átszervezni a Honvédot

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.08.22. 15:42
null
Megismételné előző idénybeli bravúros szereplését a Budapesti Honvéd (Fotó: Földi Imre)
Nem pótolni kellett a visszavonuló klasszisokat, hanem kicsit átszervezni a csapatot a Honvéd vezetőedzője, Szivós Márton szerint, aki úgy véli, az érkezők rengeteget fejlődhetnek a közeljövőben.

 

Magasra tette a lécet az Endo Plus Service-Honvéd férfi vízilabdacsapata azzal, hogy az előző idényben a bajnokságban és a Magyar Kupában is bronzérmet szerzett. Szivós Márton együttese felülmúlta az előzetes várakozást, és miután az ob I-ben a harmadik helyért kiírt párharcban jobbnak bizonyult az esélyesebb Vasasnál, kiharcolta az indulás jogát a Bajnokok Ligájában is. Az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert és a világbajnok Decker Attila is bajnoki bronzzal fejezte be pályafutását, de a visszavonuló rutinos vezérek helyére tehetséges pólósok érkeztek, junior-világbajnok és egyetemi világjátékokon érmes játékosok is találhatóak a keretben. A Ferencvárossal bajnok balkezes, Vadovics Viktor, a Honvédba visszatérő kapus, Kardos Gergely, valamint a KSI-től érkező fiatal Szépfalvi Gergely is új igazolás, akik segíthetnek abban, hogy a lendületes csapat megugorja a magasra helyezett lécet.

„Az előző idényben is bizonyították a srácok, hogy a nagyon erős magyar bajnokságban képesek kimagasló teljesítményre – mondta Gergely István, a Honvéd ügyvezető elnöke az évadnyitó sajtótájékoztatón. – A vezetőedző, Szivós Marci együtt fejlődött a Honvéd vízilabda-szakosztályával, amelynek elsődleges célja, hogy minél több játéklehetőséget biztosítson a fiatal tehetségeknek. Hatalmas kihívás, hogy újra elindulhatunk a Bajnokok Ligájában, nagy lépés az egyesület életében, a nemzetközi tapasztalat pedig sokat segíthet a játékosok fejlődésében. Nem az a legfontosabb célunk, hogy az érmeket hajszoljuk, hanem hogy minden mérkőzésen olyan teljesítményt nyújtsunk, amivel elégedettek lehetünk. A bajnoki bronz nagyobb elvárással is jár, de bizakodó vagyok az új idény előtt.”

A Magyar Kupában hibátlan teljesítménnyel jutott negyeddöntőbe a Honvéd, amely a hétvégén az Eger ellen harcolhatja ki a négy közé kerülést – az ob I-ben is erre készül. A klub több mint egy évtized után tér vissza a Bajnokok Ligájába, a selejtezőben a német Hannoverrel, a spanyol Barcelonával, a szerb Crvena zvezdával és a görög Szmirnisszel került egy csoportba.

„Szintet léptünk, szeretnénk a hazai után a nemzetközi mezőnynek is stabil szereplői lenni
– jelentette ki határozottan Steinmetz Barnabás, a vízilabda-szakosztály igazgatója. – Az elvárásunk, hogy csapatként és egyénileg is tudásuk legjavát nyújtsák vízilabdázóink az új idényben, bízunk benne, hogy ismét sikerül a bajnokságban és a Magyar Kupában is a négy közé jutunk. Egy éve csatlakozott hozzánk névadó támogatóként az Endo-Plus-Service Kft., a bizalomnak meglett az eredménye, az együttműködésünk foytatódik. Az előző évadban nyújtott teljesítményünk bravúros volt, ugyanakkor képesnek tartom rá a csapatot, hogy megugorja a magasra helyezett lécet.”

Szivós Márton vezetőedző Hosnyánszky és Decker mellett a távozó Manhercz Ádám és a korábbi kapusedző, Kardos István munkáját is megköszönte – utóbbit éppen a visszavonuló Decker Attila váltotta. Mint mondta, nem pótolni kellett a klasszisokat, hanem kicsit átszervezni a csapatot, az új érkezőkben pedig nagy potenciál van, ami a hosszú távú sikerek záloga lehet.

„Talán nem sértem meg Hosit és Attilát sem, ha azt mondom, már túl voltak a zeniten, a nyáron igazolt játékosok viszont még messze vannak tőle, rengeteget tudnak fejlődni
– hangsúlyozta Szivós Márton. – Optimistává tesz a fejlődés, amit az elmúlt években láttam, azt várom a srácoktól, hogy továbbra is motiváltak, sikeréhesek legyenek. Elvégezzük a szükséges munkát, és meglátjuk, mi lesz az eredménye – az előző idényben bronzérem volt, bízom benne, hogy még előrébb tudunk lépni.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HONVÉDNÁL
Érkezett:
Kardos Gergely (Szentes), Szépfalvi Gergely (KSI), Vadovics Viktor (FTC)
Távozott: Decker Attila (visszavonult), Hosnyánszky Norbert (visszavonult), Manhercz Ádám (?)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik