Férfi vízilabda ob I: a Honvéd szerezte meg a bronzérmet

Vágólapra másolva!
2023.05.19. 22:05
Ötméteresekkel nyert a Honvéd a Vasas ellen a férfi vízilabda ob I harmadik helyéért zajló párharc utolsó mérkőzésén, ezzel bronzérmes lett.
Ekler Zsombor négy gólt dobott (Fotó: Koncz Márton) – a képre kattintva galéria nyílik
Ekler Zsombor négy gólt dobott (Fotó: Koncz Márton) – a képre kattintva galéria nyílik

 

A rendes játékidő 8–8-as döntetlennel zárult, így ötméteresek döntöttek a pénteki bronzcsatában. Az első lehetőséggel Ekler Bendegúz nem élt, de a Vasas a folytatásban kétszer is hibázott, így végül a Honvéd ünnepelhetett.

VÍZILABDA
FÉRFI OB I
A 3. HELYÉRT, 3. MÉRKŐZÉS
A-Híd VasasPlaket–EPS-Honvéd 11–12
(2–2, 2–3, 1–1, 3–2, 3–4) – ötméteresekkel
Komjádi uszoda, 1300 néző. V: Kollár, ifj. Kenéz Gy.
VASAS: B. Mitrovics – Bátori, Konarik, Simon R. 1, Bedő, Sélley-Rauscher, NAGAJEV 4. Csere: MIZSEI (kapus) Erdélyi 1, Sedlmayer 1, Gábor L., MEZEI 1. Edző: Szlobodan Nikics
HONVÉD: DECKER A. – Kevi 1, EKLER ZS. 3, Kiss B., Fejős, Gregor, Sugár. Csere: HESSELS B. 2, Ekler B., HESSELS S. 2, Hosnyánszky, Simon H. Edző: Szivós Márton
Gól – emberelőnyből: 13/4, ill. 12/4. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –. Kipontozódott: Sugár (21. p.), Bátori (30. p.), Sedlmayer (31. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a Honvéd javára
MESTERMÉRLEG
Szlobodan Nikics:
– Mindkét csapat jól játszott, a végjátékban volt esélyünk a győzelemre, de nem éltünk az adódó lehetőségekkel. A szétlövésben már a szerencse dönt, amely ezúttal a Honvéd mellé állt.
Szivós Márton: – Nagyon hálás vagyok a játékosaimnak, köszönöm nekik ezt a fantasztikus élményt. A bronzérem fényét emeli, hogy erős riválist győztünk le, Hosnyánszky Norbi és Decker Attila nem is kívánhatott volna szebb búcsúmeccset.

AZ 5. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
BVSC-Zugló–Szolnoki Dózsa 14–6
(4–1, 3–1, 4–2, 3–2)
Laky uszoda, 150 néző. V: Kun, Rubos.
BVSC: Györke – GÁL D. 2, Mészáros M. 1, GYÁRFÁS 2, Csacsovszky A., Csapó M. 2, Szabó B. Csere: KOVÁCS P. 2, Nagy M. 1, Batizi 1, Mészáros Cs., Sziládi 1, TÁTRAI D. 2. Edző: Kemény Kristóf
SZOLNOK: Bányai – Kovács Gergő, Pető A., Pásztor 1, Ágh, Jansik D., Vámosi. Csere: Józsa (kapus), SZEGHALMI 3, TELEKI 1, Vismeg Zs. 1, Schmölcz, Belényesi, Cseh M. Edző: Hangay Zoltán
Gól – emberelőnyből: 9/7, ill. 12/5. Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –. Kipontozódott: Sziládi (26. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
Kemény Kristóf:
– Kihoztuk magunkból a maximumot. A szolnokiak szerintem már elhitték, hogy egy idényen belül négyszer is megverhetnek minket. Még ennél is jobb játékra lesz szükségünk a mindent eldöntő vasárnapi összecsapáson.
Hangay Zoltán: – Minden, amit az ellenfelünk eltervezett, meg is valósította. Óriási dekoncentráltság volt a játékosaimban. A játék még edzőmérkőzésnek is értékelhetetlen volt.

A 7. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
PannErgy-Miskolci VLC–Tigra-ZF-Eger 9–7 (1–2, 3–1, 1–2, 4–2)
Miskolc, 200 néző. V: Petik A., Kovács S.
MISKOLC: MORAVCSIK – Várkonyi 1, BRKICS 3, Oltean 1, Nagy N., Smitula, Böröczky 1. Csere: Tanczer, Gomes, MOLNÁR G. 2, Krasznai 1. Edző: Vidumanszky László
EGER: GRIESZBACHER – Baksa B., Kirejstorac 1, Gólya 2, MURISICS 1, Kovács Gábor 2, Rádli 1. Csere: Lőrincz B., Klár, Dóczi, Spitz, Biros S. Edző: Tóth Kálmán
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 9/1. Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 3/2. Kipontozódott: Gólya (27. p.), Lőrincz B. (28. p.), Tanczer (29. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
Vidumanszky László:
– Igyekeztünk megmutatni az igazi arcunkat, szépen felálltunk az előző napi fiaskó után. Nagyon örülök, hogy az Eger legyőzésével tudtunk búcsúzni a hazai közönségünktől, várjuk a vasárnapi egri összecsapást, amelyen eldőlt a hetedik hely sorsa.
Tóth Kálmán: – Nem tudom kiemelni, hogy mi volt a hiba. A hazaiak egyszerűen jobban használták ki a helyzeteiket, nálunk meg a kapufáról a gólvonalon csorgott végig a labda. Nem volt szerencsénk ezen a meccsen. Nem tudom elmarasztalni a fiúkat.

A 11. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
Pécsi VSK-Mecsek Füszért–Kaposvári VK 8–7
(2–2, 2–2, 2–2, 2–1)
Pécs, 100 néző. V: Tóth S., Csizmadia.
PÉCS: Gelencsér – LAJKÓ 2, Keresztúri, CSORBA 2, Kókai Sz., KOLOZSI 1, Reisz 1. Csere: Gaszt 1, Vidovenyecz, Némethy, Tóth A. 1, Imre, Pellei K. Edző: Török Viktor
KAPOSVÁR: CSOMA – Kakstedter, Berta, Petrovszki, LANGIEWICZ 2, Juhász-Szelei 1, Horváth Á. 1. Csere: Vindisch 1, Szatmári 1, Takács J. 1, Pellei F. Edző: Surányi László
Gól – emberelőnyből: 8/5, ill. 7/2. Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 2/1. Kipontozódott: Juhász-Szelei (29. p.). Kiállítva (végleg, cserével): Kókai Sz. (20. p.). Piros lap: Török Viktor (27. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
Török Viktor:
– Örülök annak, hogy a tizenegyedik helyért ilyen küzdelmes mérkőzést láthatott a közönség. Vártam ezt a lelkesedést a csapatomtól, de nem mindig értettem, mi történik a medencében.
Surányi László: – Mi csak szeretnénk nyerni Pécsen, de nem tudunk, ezúttal is csak magunkat okolhatjuk a vereségért. A végén sok játékosomnak fel kell tennie a kérdést, mi a fontosabb, mint a vízilabda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik