Vízilabda: az EA reagált az összeférhetetlenséget emlegető Varga Dániel-nyilatkozatra

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.04.05. 08:52
null
Varga Dániel ritkán foglalkozik a bírókkal, de ezt nem tudta elfogadni (Fotó: Dömötör Csaba)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, az OSC bravúros teljesítménnyel 14–14-es döntetlent játszott az éllovas olasz Brescia ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában. A mérkőzést követően az OSC edzője, Varga Dániel boldog volt az elért eredmény miatt, ugyanakkor megjegyezte, elfogadhatatlan, hogy az ellenfél egyik játékosának testvére volt a mérkőzés egyik játékvezetője. A European Aquatics közleményben reagált a magyar edző nyilatkozatára, szerintük a vád megalapozatlan és elfogadhatatlan.

„Nagyon boldog vagyok, ez az eredmény óriási a csapatomnak, a klubnak. Nagy dolog, hogy egy ilyen csapat ellen, mint a Brescia, itthon tudtunk tartani egy pontot. Szóval nagyon boldog vagyok” – értékelt a meccset követően Varga Dániel.

Az OSC edzője azonban nem volt mindennel elégedett. „De meg kell említenem – a karrierem során először, sosem foglalkozom a bírókkal –, hogy nem tudom elfogadni a tényt, hogy az egyik játékvezető a fivére, bocsánat a nővére a rivális ellenfelünk egyik játékosának. Azt gondolom hogy ez nem jó. Ezt el akartam mondani.”

A meccs és a nyilatkozat óta eltelt 13 nap, most azonban a LEN, azaz a European Aquatics hivatalos közleményben reagált Varga nyilatkozatára. A LEN elismeri, hogy az OSC edzője nem a játékvezető teljesítményét bírálta, ugyanakkor szerintük fontos reagálniuk a kérdésre.

„A LEN TWPC Bizottsága – beleértve a tagokat és a delegált tisztségviselőket, – felelős és elszámoltatható az európai vízilabda összes mérkőzésén és versenyén a szabályok feletti őrködés szempontjából. Egy versenyszezon során több mint nyolcszáz mérkőzést játszanak le különböző korosztályokban, valamint a LEN fennhatósága alá tartozó válogatottak és klubok” – olvasható a közleményben.

A 800 mérkőzés 1600 játékvezetőt jelent, a LEN kijelenti, hogy teljes mértékben megbízik mindegyik kijelölt játékvezető tisztességében és hozzáértésében egyaránt. A közlemény végén megjegyzik, megalapozatlan és elfogadhatatlan Varga Dániel állítása, azonban nyitottak a párbeszédre.

A vlv.hu az OSC kedd esti Sabadell elleni BL-mérkőzés előtt érte el Vargát, aki röviden reagált az EA közleményére. „Először is: Sabadellben vagyok, a holnap esti BL-mérkőzéssel foglalkozom. Ami a Brescia elleni meccs utáni nyilatkozatomat illeti, tartalmilag ugyanúgy gondolom, de formailag másképpen járnék el” – mondta tömören Varga Dániel.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
10. FORDULÓ
GENESYS OSC ÚJBUDA–AN BRESCIA (olasz) 14–14 (1–3, 4–5, 4–5, 5–1)

Budapest, Nyéki uszoda, 250néző.Vezette:Peris (horvát), Cabanas (spanyol)
OSC:LÉVAI – VIGVÁRI VINCE3,MANHERCZ K.3,BURIÁN4,Tóth M., ANGYAL3,Csacsovszky E.Csere:BISZTRITSÁNYI (kapus), Bundschuh, Aranyi M., Dala D., Salamon F.1,Várnai.Edző:Varga Dániel
BRESCIA:Teszanovics – Gianazza, LUONGO4,DOLCE2,Lazics1,HARKOV2,DI SOMMA3.Csere:Alesiani1,Vapenszki1,Renzuto, Ch. Presciutti, Gitto.Edző:Alessandro Bovo
Gól – emberelőnyből:12/7, ill. 14/7
Gól – kettős emberelőnyből:1/1, ill. 1/0
Gól – ötméteresből:2/2, ill. 2/0
Kipontozódott:Bundschuh (23. p.), Dala D. (27. p.), Salamon F. (30. p.), Várnai (30. p.), ill. Gitto (31. p.)
Kiállítva (végleg, cserével):Luongo (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Dániel:– Nagyon jó volt átélni a mérkőzést, büszke vagyok a csapatomra, amely megmutatta, milyen ereje van. Kevés dolgot kértem a srácoktól, de azt betartották, a szív és az akarat diadala volt, hogy pontot szereztünk a Brescia ellen.
Alessandro Bovo:– Nehéz meccs volt a rengeteg kiállítás miatt, ám az első három negyedben emberelőnyben és -hátrányban is jól játszottunk. A játékvezetéssel nem voltam kibékülve, de elismerésem az OSC-nek, mert megmutatta, hogy van tartása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik