Férfi vízi BL: nagy csatában kapott ki Belgrádban az FTC

Vágólapra másolva!
2023.02.28. 21:33
null
Vereséggel távozott Belgrádból a Ferencváros (Fotó: FTC vízilabda/FB)
A Ferencváros a Novi Beogradtól 14–13-ra, az OSC Újbuda a Jug Dubrovniktól 13–8-ra kapott ki a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 9. fordulójában.

 

NOVI BEOGRAD–FTC-TELEKOM 14–13

Nem úgy kezdődött, hogy a végén lesz miért izgulni, a Novi Beograd ugyanis 3–0-val kezdett a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Aztán a zöld-fehérek megrázták magukat, a balkezes Luca Damonte éles szögből szépített, Jansik Szilárd centerből simította a labdát a kapuba, Varga Dénes pedig ötméteresből egyenlíthetett – és természetesen egyenlített is. Az első negyed végén Dusko Pijetlovics tett róla, hogy mégis a belgrádiak vezessenek az első szünetben.

A második negyedben sem vettek vissza a csapatok, a Fradi rendre egyenlített, a Novi Beograd pedig rendre visszavette a vezetést – aztán egyszer csak elmaradt a zöld-fehér találat – Sztilianosz Argiropulosz ötöst rontott – a belgrádi bezzeg nem, és megint mínusz kettőről lehetett kapaszkodni. A nagyszünetben eggyel vezettek a házigazdák, annak köszönhetően, hogy Jansik elképesztő gólt ejtett közvetlenül a negyed vége előtt.

A térfélcsere előtt kapust cserélt Varga Zsolt, Szakonyi Dániel ezúttal nem hozta futószalagon a bravúrokat, a sérüléséből múlt pénteken visszatérő Vogel Soma váltotta, aki rögtön védett is egyet, ezzel elrontotta a szerbek addig makulátlan emberelőnyös mutatóját. A Fradi ismét utolérte a belgrádiakat, mit több, Jansik emberelőnyös góljával először a meccsen átvette a vezetést. A szerbek ismét fordítottak, majd ismét a zöld-fehérek kerültek előnybe, rendkívül fordulatos meccset vívtak a felek, miközben forrt a víz a medencében.

A záró negyed előtt eggyel vezetett a Ferencváros, azonban az addigi hatalmas iramnak meglett a böjtje, mert bár többször is a kétgólos előnyért támadott a vendégcsapat, nem tudott betalálni. A szerbek viszont elkapták a fonalat, fordítottak, majd kétgólos előnyt harcoltak ki, amiből egyet meg is őriztek a végégig (14–13). A Ferencváros jól játszott, közel állt a bravúrhoz, de az utolsó szakasz hosszú gólcsendje miatt üres kézzel tért haza Belgrádból.

JUG DUBROVNIK–GENESYS OSC ÚJBUDA 13–8

Vendégként nem megy a Genesys OSC Újbudának a Bajnokok Ligájában, Varga Dániel együttese a keddi játéknap előtt négy idegenbeli mérkőzésén összesen egy pontot szerzett – sajnos a Jug Dubrovnik otthonában sem tudott javítani a mérlegén.

Pedig az első negyedben még gyorsan megjátszott emberelőnyökből könnyedén teremtettek tiszta lövőhelyzeteket az újbudaiak, de idővel összeállt a Jug szoros védekezése, Toni Popadicot pedig nem lehetett meglepni átlövésből. A túloldalon Lévai Márton a szerencsével is hadilábon állt, s miután Franko Lazic lövése a hóna alatt csúszott be, bosszús kiáltását a foghíjas lelátó felső soraiban ülők is tisztán hallották. Varga Dániel a horvátok elleni hazai mérkőzéshez hasonlóan már a második negyedben meglépte a kapuscserét, ám ezúttal Bisztritsányi Dávid bravúrjai sem húzták ki a csávából az OSC-t, amely támadásban körülményesen, sok hibával játszott.

Miután Manhercz Krisztián ötméteresét védte Popadic, az ellentámadásból Loren Fatovic góljával ellépett hárommal, 7–4-re a Jug, és a folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, így nem tudott közelebb zárkózni az OSC. A sokat vállaló Angyal Dániel ugyan a harmadik negyed derekán centerből megtörte az újbudaiak csaknem tíz percen át tartó gólcsendjét, a pontszerzésre azonban nem volt reális esélyük, az idénybeli legjobb játékával kirukkoló horvátok jól sáfárkodtak az előnyükkel. A vége 13–8 lett, az OSC immár öt mérkőzés óta nyeretlen a Bajnokok Ligájában, és újabb vereségével nehéz, már-már reménytelen helyzetbe került a nyolcas döntőbe jutást illetően.

VÍZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK
9. FORDULÓ, B-CSOPORT
VK NOVI BEOGRAD (szerb)–FTC-TELEKOM 14–13 (4–3, 5–5, 2–4, 3–1)

Belgrád. V: Severo (olasz), Gómez (spanyol)
BEOGRAD: Fernandes – DRASOVICS 3, GRANADOS 2, Jaksics 1, D. Pijetlovics 1, Vlahopulosz 1, MANDICS 2. Csere: Sz. Rasovics, Vucsinics 1, CETKOVICS 2, Szkumpakisz 1, V. Rasovics. Edző: Zsivko Gocics
FTC: Szakonyi – Nagy Ádám, Argiropulosz 2, VARGA DÉNES 3, Ubovics, JANSIK SZ. 4, Pohl. Csere: Vogel Soma (kapus), Merkulov 1, Molnár E. 1, Fekete G., Német T., DAMONTE 2. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 10/6. Gól – ötméteresből: –, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Zsivko Gocics: – Az első pillanattól az utolsóig nagyon kemény csatát vívtunk, de erre is számítottunk. Rendkívül fontos három pontot szereztünk kiváló ellenféllel szemben, világszínvonalú meccset játszottunk. Úgy küzdöttünk, mint az őrültek, így a hibáink ellenére is győzni tudtunk.
Varga Zsolt: – Nagyon jó meccset játszottunk, nagyszerűen küzdöttünk, a harmadik negyedben fordítottunk, és nyerhettünk volna, de az utolsó szakaszban többször is hibáztunk. Ezek a hibák ezúttal pontokba kerültek.

JUG DUBROVNIK (horvát)–GENESYS OSC ÚJBUDA 13–8 (5–3, 3–1, 2–1, 3–3)
Dubrovnik, 300 néző. V: Colombo (olasz), Schopp (német)
JUG: POPADIC – Biljaka, FATOVIC 3, LAZIC 4, KAKARISZ 2, Krzic 2, Jokovic 1. Csere: Burdjelez, Zuvela 1, Grgurevic, Mozara, Zvono. Edző: Vjekoslav Kobescak
OSC: Lévai – Manhercz K. 2, Vigvári Vince 1, Csacsovszky E., Tóth M. 1, Angyal 1, BURIÁN 2. Csere: BISZTRITSÁNYI (kapus), Dala D., Várnai, Bundschuh 1, Salamon F., Aranyi M. Edző: Varga Dániel
Gól – emberelőnyből: 9/7, ill. 12/6. Gól – ötméteresből: –, ill. 3/2. Kipontozódott: Biljaka (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Vjekoslav Kobescak:
– Jó mérkőzést játszottunk, főleg védekezésben nyújtott kimagasló teljesítményt a csapatom. Kettőzött erővel küzdöttünk, hogy javítsuk a Spandau elleni botlást, örülök, hogy sikerült. Fontos három pontot szereztünk, versenyben maradtunk a nyolcas döntőért.
Varga Dániel: – Már a mérkőzés elejétől a Jug diktálta az iramot, az emberhátrányokat nem tudtuk levédekezni, támadásban pedig keveset mozogtunk, lassan hoztunk döntéseket. Csalódott vagyok, mert győzni jöttünk Dubrovnikba, de ellenfelünk fizikailag és mentálisan is fölénk nőtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik