Vízilabda: Vári Attila nem azért távozik, mert be kell zárni néhány uszodát

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.19. 09:42
null
Vári Attila nem azért mondott le, mert be kell zárni néhány uszodát (Fotó: Nemzeti Sport)
Hosszabb interjút adott a Mandinernek a Magyar Vízilabda-szövetség elnöki posztjáról múlt pénteken lemondó Vári Attila, aki döntésével az egész sportszakmát meglepte. A távozó sportvezető Csisztu Zsuzsának hangsúlyozta, nem a várható uszodabezárások kellemetlenségei elől „menekül”.

Vári Attila múlt pénteken jelentette be, hogy távozik eredményes sikersportágunk csúcsáról, lemond az MVLSZ elnöki posztjáról. A Mandiner Sportnak adott exkluzív interjúban a sportvezető kitért rá, nem azért távozik, mert várhatóan néhány uszodát be kell zárni. Mint korábban a szövetség közleményében kiemelte, Vári azért mondott le, hogy a Nemzeti Vízilabda Képzési és Módszertani Központ létrehozásán dolgozzon.

Vári Attila kifejtette, azért mostanra időzítette a lemondását, mert a válogatottak már túl vannak a világeseményeken és a szövetségek is megkapták a nemzetközi (FINA) és az európai (LEN) szövetségtől a versenynaptárakat, a mostani időszak viszont lehetőséget ad arra, hogy zökkenőmentesen végezzék az átadás-átvételt.

„A Nemzeti Vízilabda Képzési és Módszertani Központ teljes felépítése nagyon fontos dolog és teljes koncentrációt kíván. Nem egyedüli feladat, többen fogunk vele dolgozni, de már az elmúlt két évben előkészítés alatt volt. Az alapjait lefektettük, ám most jött el az a pillanat, hogy megvalósítsuk, hogy minden programelem, amiket az elmúlt időszakban célként kitűztünk, azok megfelelőek legyenek és mindent az ütem szerint elvégezzünk, így lesz teljes a vízilabdacsalád” – fejtette ki Vári Attila.

Vári Attila a Csisztu Zsuzsának adott interjúban távozása mellett beszélt a nyári Märcz Tamás–Varga Zsolt kapitánycsere hátteréről, várható utódjáról, a TAO-generáció eredményességéről és Benedek Tibor szakmai örökségéről is, de nyíltan válaszolt arra is, hogyan adja át a kasszát egy rekordsebességgel megrendezett világbajnokság után. Beszélt továbbá arról, miért van szükség egy olyan módszertani központra egy ilyen sikeres sportágban, mint amelynek létrehozására a jövőben koncentrálni kíván.

A TELJES INTERJÚ ITT TEKINTHETŐ MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik