Női vízi Euroliga: remek újvárosi kezdés után sima vereség

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.02.25. 18:40
Vereséggel kezdte a Dunaújváros a Sabadell elleni párharcát a női vízilabda Euroliga negyeddöntőjében: a szombati hazai nyitányon a magyar együttes 12–9-re maradt alul a címvédő spanyol riválissal szemben.

Remekül kezdett a magyar csapat, amely 3–0-ra, majd 4–1-re elhúzott esélyesebb ellenfelétől. Az erőviszonyok azonban a harmadik negyedtől érvényre jutottak: a Sabadell előbb egyenlített, majd 5–5 után 11–7-re meglépett az újvárosiaktól. A vendéglátók a hajrában kissé közelebb kerültek a spanyolokhoz, akik azonban számukra így is megnyugtató helyzetből, háromgólos előny birtokában várhatják a március 11-i visszavágót.

A párharcok győztesei az Euroliga négyes döntőjében, vesztesei pedig a LEN-kupa négyes döntőjében folytathatják szereplésüket.

NŐI VÍZILABDA EUROLIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
DUE-MAARSK GRAPHICS–CN SABADELL (spanyol) 9–12
(4–1, 0–2, 4–8, 1–1)
Dunaújváros, 450
néző. V: A. Petronilli, M. Savinovic
DUNAÚJVÁROS:
KASÓ – Szilágyi 1, Menczinger, GURISATTI G. 2, SOMHEGYI 1, Mchunu 1, Vályi F. Csere: GARDA 3, Huszti, Vályi V. 1, Horváth B., Ziegler. Edző: Mihók Attila
SABADELL:
ESTER – M. ORTIZ, NEUSHUL 2, B. ORTIZ 2, TABANI 1, Leiton 1, Cordobes. Csere: García 1, Pena, Espar 2, DOMENECH 2, Forca 1, Sánchez. Edző: Ignasi Vidal
Gól – emberelőnyből:
7/3, ill. 17/3
Gól – ötméteresből:
2/2, ill. 1/0
Kipontozódott:
Menczinger K. (31. p.), Horváth B. (32. p.), Tabani (28. p.)
Kiállítva:
Mihók Attila (19. p.)
MESTERMÉRLEG
Fülöp Tibor: –
Nagyon összeszedett kezdést produkáltunk, szívüket-lelküket beleadták a lányok. Ezt az óriási ritmust a második negyedben még tudtuk tartani, de a harmadikra megtorpantunk, s ez lett a vereségünk oka. A negyedik negyedben még sikerült visszajönni, de ez már nem volt elég az egyenlítéshez, így minimálisra csökkent az esélyünk a továbbjutásra.
Ignasi Vidal: –
Nehéz meccsre számítottunk, mert tudtuk, hogy jó csapat a Dunaújváros, és ez így is történt. Rosszul kezdtünk, sok hátrányt kaptunk, és nagyon gyatrán lőttünk kapura. Szerencsére a folytatásban folyamatosan fejlődött a játékunk, sikerült a remekül játszó hazaiak fölé nőni és egy nagyon kemény mérkőzésen egy nagyon jó eredményt értünk el.

KÉSŐBB
UVSE–Mataró (spanyol 10–9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik