Férfi vízilabda ob I: a Szolnoké a döntő első meccse

Vágólapra másolva!
2015.05.12. 20:39
null
A mezőny legjobbja, Varga Dániel is remekül védekezett (Fotó: Mészáros János)
A férfi vízilabda ob I döntőjének első összecsapásán a Szolnok hazai környezetben 13–9-re legyőzte az OSC-t. Cseh Sándor együttese elsősorban parádés védekezésének, és Nagy Viktor bravúrjainak köszönheti sima győzelmét.

A mérkőzés elején úgy tűnt, jól felkészült az OSC a Szolnok játékából. Bár Sztefan Mitrovics a hazaiaknak szerezte meg a vezetést, a vendégek két szép akciógóllal fordítottak – Juhász Zsolt és Joseph Kayes távolról vette be Nagy Viktor kapuját.

A világbajnok kapus aztán a folytatásban elővette a „ma nem” formáját, míg a társak szinte mindenhová odaértek. Az OSC játékosai így rendre rossz helyzetből, kikényszerített lövéseket eresztettek meg, amik csemegének számítottak a szolnoki kapusnak.

A másik oldalon az orvosi egyetemisták védekezése viszont nem állt össze, és Bisztritsányi Dávid sem tudott bravúrokat bemutatni – elsősorban Milan Aleksziccsel és Varga Dániellel nem tudtak mit kezdeni az első félidőben. A szerb klasszis harmadik találatával már 7–3-ra elhúzott a Szolnok, még Vincze Balázs időkérése sem segített az övéin.

De a nagyszünet sem segített az OSC-n. Jansik Dávid már ötre növelte a hazaiak előnyét, és Gór-Nagy Miklós hatalmas kapásgólja sem változtatta meg gyökeresen a meccs képét. Némileg persze igen, a folytatásban legalább nem nőtt a különbség a két csapat között.

Az utolsó negyednek 10–6-os vezetéssel vágott neki a Szolnok, szinte elképzelhetetlen volt, hogy innen elbukja a meccset az alapszakasz győztese. Az OSC pedig csak nem tudott mit kezdeni a hazai védekezéssel. A negyed közepén Mitrovics bombája eldöntötte az összecsapást – ekkor 11–6-ra vezetett a Szolnok.

Az utolsó percekre gálaelőadássá módosult a találkozó. Ekkor már az OSC is jelezte, hogy nem lefutott még az egyik csapat harmadik győzelméig tartó finálé. Salamon Ferenc és Bátori Bence kozmetikázta az eredményt, de az utolsó szó így is a Szolnoké volt: Hangay Zoltán alakította ki a 13–9-es végeredményt.

A BRONZMÉRKŐZÉS

Nemcsak a döntő, a bronzpárharc első mérkőzését is ma játszották. A Ferencváros nem tudott ellenállást kifejteni Egerben. Milos Csuk ötször, Hosnyánszky Norber négyszer vette be a zöld-fehérek kapuját. A két játékos góltermése is elegendő lett volna a sikerhez: Dabrowski Norbert együttese 20–8-ra nyert.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
A DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–A-HÍD-OSC-ÚJBUDA 13–9 (4–3, 3–0, 3–3, 3–3)
Szolnok, 1000
néző. V: Horváth Cs., Molnár P.
Szolnok: NAGY V. – SZ. MITROVICS 3, Varga Dénes 1, Vámos 1, Kis G., Madaras, Jansik D. 1. Csere: VARGA DÁNIEL 2, Gocics, M. ALEKSZICS 3, Mezei, Tóh M. 1, Hangay Z. 1
OSC: Bisztritsányi – Bátori 2, Hegedüs G., Bundschuh, KAYES 2, Gór-Nagy 1, Juhász Zs. 1. Csere: Drasko Brguljan, Salamon F. 1, Kovács Gábor 1, Decker Á., GRAHAM 1, Szentesi Á.
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 9/3
Kipontozódott: Bundschuh (22. p.), Sz. Mitrovics (30. p.)
Kiállítva (cserével végleg): Madaras (15. p.), Juhász Zs. (15. p.)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0
MESTERMÉRLEG

CSEH SÁNDOR, a Szolnok edzője: – Az első félidőben fantasztikusan játszottunk. Amikor elmegy egy csapat négy-öt góllal, és az ellenfél jó erőkből áll, a hátrányban lévő csapat minden mindegy alapon kezdhet játszani. Ilyenkor két eset lehetséges, az egyik, hogy a vezető csapat okosan őrzi az előnyt, a másik, hogy belemegy ebbe a minden mindegy játékba. Mi nem így tettünk, a második félidőben azon volt a hangsúly, hogy megtartsuk az előnyünket.
VINCZE BALÁZS, az OSC edzője: – Ha nem is dőlt el a meccs a szünetre, de olyan helyzetbe keveredtünk, amiből nagyon nehéznek látszott a kiút, hogy akárcsak döntetlenre fel tudjunk jönni. Biztos, hogy ezen a meccsen, főleg az első két negyedben kevés olyan helyzetünk volt, amit sikerült volna jól kijátszanunk, míg a Szolnok semmilyen helyzetekből is tudott gólokat lőni. Ilyen nap volt, ezúttal jobb volt a Szolnok.

A HARMADIK HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
ZF-EGER–FERENCVÁROS 20–8 (5–1, 6–3, 3–2, 6–2)
Eger, 1000
néző. V: Kun Gy., Csanádi
Eger: B. Mitrovics – Szivós M. 2, BIROS P. 3, Csucskovics 1, Hárai 1, HOSNYÁNSZKY 4, Vapenszki 2. Csere: Erdélyi 1, CSUK 5,, Bedő, Zalánki, Angyal 1. Edző: Dabrowski Norbert
FTC: Gárdonyi – Roach 1, Nyéki, SWIFT 3, CSAPÓ 2, Avramovics, Katonás. Csere: Vogel (kapus), Ernyey 1, Regős 1, Jansik, Kolozsi, Marnitz G., Pohl. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 9/7, ill. 5/1
Gól – ötméteresből: 3/2, ill. 1/0
Kipontozódott: Avramovics (26. p.)
Kiállítva (cserével végleg): Hárai (27. p.)
Kiállítva (brutalitásért): Roach (27. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Örülök, hogy az első pillanattól kezdve úgy játszottunk, hogy kell nekünk a bronzérem. Ez volt a kulcs a sima győzelmünkhöz. Nem szeretném azonban, ha elaltatna bennünket a nagy különbség, pénteken nehezebb dolgunk lesz a Népligetben.
Varga Zsolt: – Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után... Az elején voltak koncentrációs hibáink, nem sikerült megfékeznünk az Egert. Az értékeléshez meg kell nézni a meccs kiállítási statisztikáját.

NŐI VÍZILABDA OB I
HARMADIK HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
BVSC-Wáberer Hungária-Zugló–Dunaújvárosi Főiskola 7–7 (3–2, 3–3, 0–2, 1–0, 3–4)
ötméteresekkel 10–11
Laky Károly uszoda, 250 néző. V: Mucskai, Székely
BVSC: DOROSZLAI – Illés 2, Dauda Board, TAKÁCS O. 1, Máté 1, Leimeter 1, Kisteleki D. 1. Csere: Tamás V., Varga Viktória 1, Farkas K., Gyöngyössy. Edző: Petrovics Mátyás1
Dunaújváros: KASÓ – GURISATTI 2, Horváth B., MENCZINGER 3, Ziegler, Garda 1, Slagter 1. Csere: Szilágyi, Vályi F., Brávik, Mchunu, Huszti, Vályi V. Megbízott edző: Szilágyi Péter
Gól – emberelőnyből: 2/10, ill. 3/10
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 1/0
Kipontozódott: Garda (26. perc), Máté (28. p.), Leimeter (31. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0, a Dunaújvárosi Főiskola javára
MESTERMÉRLEG
Petrovics Mátyás:
– Gratulálok a Dunaújvárosnak, ha egy nüansznyival is, de ma jobb volt, mint a csapatom, de én a jövőben ilyen játékot szeretnék látni játékosaimtól. Köszönöm az egész éves munkájukat.
Szilágyi Péter: – Ilyenkor elönt mindenkit a boldogság, hogy megnyertük a bronzérmet. Sok hiba volt a meccsen, de nagyon korrekt játékvezetés mellett mind a két csapat csupa szív volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik