Megkomponált póló: Ákos idegeinek túl sok lenne egy magyar-szerb döntő

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2014.06.04. 16:01
null
Ákos „vízizenéjét” nagyra értékelte Kemény Dénes, a vízilabda-szövetség elnöke
A Nemzeti Sportban beszámoltunk arról, hogy Kovács Ákos kapta a nyári vízilabda Európa-bajnokság jelképes, egyes számú bérletét. Nem sportközegben lennénk, ha az énekest nem zrikálták volna azzal a pólósok, hogy a kispadon ülők széles hátától semmit sem lát majd – a lényeg, hogy Ákos, aki lapunkban beszélt először róla, hogy gyerekként a Honvéd-serdülőben maga is vízilabdázott, máig a csapat szurkolója.

A Kossuth-díjas dalszerző a napokban sajtótájékoztatón mutatta be legújabb, Újrakezdhetnénk című dalát, és ekkor beszélt arról, hogy a pólósok baráti gesztusát szerette volna viszonozni.

„Elkészült az Európa-bajnokság szignálja – mondta a Nemzeti Sportnak Ákos. – A szervezőkkel egyeztettünk, pontosan mire gondolnak, ezután megkomponáltam és felvettem a körülbelül huszonöt másodperces dallamsort. Ez egyfajta arculati zene, egy kis motívum, amely alapján azonosítható lesz az Európa-bajnokság világa.”

MENETREND, JEGYEK

• A budapesti vízilabda Eb teljes menetrendje innen letölthető!


• A budapesti férfi vízilabda Európa-bajnokságra jegyek a jegyed.hu oldalon kaphatók.


Kemény Dénes, a vízilabda-szövetség elnöke, aki szövetségi kapitányként háromszor nyert olimpiai bajnoki címet, azt mondta, neki nagyon tetszik a dallam.

„Készül egy reklámfilm, amelyben békák pólóznak, ülnek a kispadon vagy éppen szurkolnak – mondta Kemény Dénes. – Ehhez tökéletes aláfestő zenét készített Ákos. Magam nem értek a zenéhez – apám kilencéves koromban meghallgatta, hogyan dúdolok vissza egy dallamot, és azt mondta, nekem nem kell a zenével foglalkoznom –, így ezt is szakemberre bíztuk. Örülünk, hogy Ákos ott lesz a meccseken, minden hangos szurkolóra szükségünk van.”

Kérdés, mint korábbi pólójátékos, Ákos mit vár a válogatottól az Eb-n.

„Semmiképp sem növelném a rajtuk lévő amúgy is jelentős nyomást azzal, hogy azt mondom, aranyérmet várok tőlük. Persze hogy aranyérmet várok, de ezt tegyük zárójelbe. Nem kérdés, igazi világklasszisok vannak a csapatban, de az sem, egyetlen lövés, amely tíz centivel arrébb megy, mint kellene, eldöntheti a meccset. Szeretnék a nézőkkel együtt őrjöngeni a sikerek után, ám azt is tudom, ha magyar–szerb döntő lesz, jó eséllyel kihagyom, mert biztosan túl sok lenne az idegeimnek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik