Egyensúlyban: iksz a Vasas-Eger és a Honvéd-Szeged meccsen is

Vágólapra másolva!
2011.04.20. 21:52
Négyszer vezetett az Eger, négyszer egyenlített a Vasas, majd az angyalföldiek kerültek 6–4-es és 7–6-os előnybe, de ez sem volt elég – az „inga” egyensúlyban állt meg, így a férfi vízilabda ob I rájátszásának 2. fordulójában: Vasas–Eger 7–7. A másik esti meccsen a Szeged ismét remekül kezdett, ismét eladta jelentős előnyét, így idegenben 9–9-et játszott a Honvéddal.

Fújtathattak: a Vasas nem tudta elvenni az Eger veretlenségét (Fotó: Pataki Zita)
Fújtathattak: a Vasas nem tudta elvenni az Eger veretlenségét (Fotó: Pataki Zita)
Fújtathattak: a Vasas nem tudta elvenni az Eger veretlenségét (Fotó: Pataki Zita)
Fújtathattak: a Vasas nem tudta elvenni az Eger veretlenségét (Fotó: Pataki Zita)
Fújtathattak: a Vasas nem tudta elvenni az Eger veretlenségét (Fotó: Pataki Zita)

 

VASAS–EGER

A Vasas és az Eger – a szokottnál talán kissé gyérebb közönség előtt – rendkívül kemény védekezéssel sanyargatta egymást, ennek következtében nem is potyogtak a gólok. Az első találatot az Eger szerezte meg, Kevin Graham megúszását Miho Boskovic csak ötméterest érően tudta megállítani – Biros Péter bevágta a büntetőt.

A házigazdák kettős emberelőnyt használtak ki, Katonás Gergely talált be Szécsinek – 1–1 volt az első negyed után az eredmény.

A folytatásban előbb az igen aktív Graham púpozta ki a hálót, majd Boskovic lőtt hatalmas gólt, a félidőre pedig – több elrontott emberfór után – az Eger mehetett előnnyel, miután hat másodperccel a dudaszó előtt Kovács Gábor találta telibe a bal fölső sarkot.

A minta maradt a régi a harmadik játékrészre is: a Vasas egyenlített (Kiss Gergely révén), de ismét az Eger került előnybe (Biros második góljával). Hamarosan az Eger megkapta a lehetőséget a kétgólos előny megszerzésére, de Hegedűs Gábor rontott, majd másodpercekkel később maga is a kiállítás sorsára jutott. A Vasas időt kért, és egyenlített: Boskovic passza után Kiss Gergely alakította 4–4-re az eredményt.

Négyszer szerzett vezetést az Eger, négyszer egyenlítettek az angyalföldiek, és ezt a mintát végül Vörös Viktor unta meg, aki centerből a harmadik negyed közepén először juttatta előnyhöz a Vasast. Ezzel még nem volt vége a jó hazai szériának, 40 másodperccel a dudaszó előtt Kiss Gergely megint bepakolt egyet – ez volt a harmadik gólja –, 6–4-re megugrott a Vasas a záró negyed előtt.

A hajrát a „vaktölténnyel lövő” (ekkor 0/6) Hosnyánszky Norbert nyitotta egy fór elpuskázásával, viszont az Egernek éleslőszere is maradt. Gyors egymásutánban Binder Szabolcs, majd Bundschuh Erik is beköszönt, a kétgólos hazai előny pedig másfél percen belül eltűnt. Az ikszről 1:39-cel a vége előtt a Vasas tudott elmozdulni egy Vámos-góllal, de húsz másodperccel később már 7–7 volt, Binder egyenlített.

Az utolsó percben a Vasas kapott még egy nagy lehetőséget (Bindert állították ki a bírók), de nem élt vele – maradt a 7–7 egy küzdelmes, hullámzó mérkőzés után. A Vasas továbbra is nyeretlen az Eger ellen a 2010–2011-es bajnoki idényben.

HONVÉD–SZEGED

A Szeged ugyanolyan remekül kezdett, mint a hét végén a Vasas ellen: a csongrádiak teljesen megfogták a Honvédot, az első negyed után Juhász duplájával vezettek, majd Somogyi Balázs büntetőjével, Kiss Csaba hatalmas góljával és Molnár Tamás találatával 5–0-ra elhúztak a Kőér utcában!

A figyelmeztető jel az lehetett, hogy a szegediek a Vasas elleni parádés startot pocsék szériával folytatták, és most is így történt. 0–5 után 1–6 lett ugyan, de elkapta a fonalat a Honvéd, és lassan kezdett feljönni. 4–8-at követően Tóth Márton akcióból, majd Szivós Márton ötméteresből hozta közelebb a házigazdát, ráadásul fogytak a szegediek, Török, később Molnár is kipontozódott, míg a másik oldalon Bátori kényszerült partra.

A Szeged hosszú, nagyon hosszú gólcsendet tartott, és rá is fizetett: emberelőnyből Salamon másfél perccel a negyed vége előtt már egyre hozta fel a Honvédot – 1–6 után 6–2-es etap!

A záró negyed elején Younger tévesztett minimálisan célt, a kapufát súroló lövés után a Honvéd már az egyenlítésért támadott. Sikertelenül, és a szegediek gólcsendje is megtört: Kiss Csaba büntetőből növelte kettőre a vendégek előnyét. A Honvéd, ha már egyszer visszakapaszkodott, nem akart még egyszer lemaradni, egy Vindisch-hibát Tóth Márton büntetett meg góllal, 8–9! Kisvártatva 9–9, Salamon révén egyenlített a vendéglátó.

A fórokat mondhatni futószalagon szállító Kayes révén harcolt ki újabb esélyt a vezetés megszerzésére a Szeged, de nem tudott vele élni – mint ahogy a záró öt percben egyik csapat sem tudott elmozdulni a 9–9-ről. A Szeged lemásolta a Vasas elleni meccset: kitűnő kezdés, borzalmas folytatás, és a vége döntetlen.


FÉRFI VÍZILABDA OB I
RÁJÁTSZÁS AZ 1.–4. HELYÉRT, 2. FORDULÓ
TEVA-VASAS-UNIQA–ZF-EGER 7–7 (1–1, 1–2, 3–1, 1–3)
Komjádi uszoda, 700 néző. Vezette: Vogel, Székely
VASAS: Nagy V. – Decker Á., Boskovic 1, KATONÁS 1 (1), Powers, Steinmetz B., KISS G. 3 (1). Csere: Takács Bálint, Vörös 1, Hőna, Kovács R., Vámos 1, Fülöp
EGER: Szécsi – Biros 2, Hegedüs G., BINDER 2, Varga II Zs., Hosnyánszky, GRAHAM 1. Csere: Sántavy, Bundschuh 1, Kovács G. 1, Kotszidisz
Gól – emberelőnyből: 8/1, ill. 9/1
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Takács Bálint (21. p.), Varga II Zs. (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Földi László: – Hihetetlenül nagy csata volt, mindkét csapat sok energiát fektetett a védekezésbe, ezért volt több hiba a támadásokban. Előbb-utóbb meg fogjuk tudni lépni azt a nagyon picit, ami hiányzik ahhoz, hogy ezeket a megharcolt meccseket megnyerjük.
Gerendás György: – Egy nagyon fáradt a csapattal a maximumot hoztuk ki. Benne volt esetleg a győzelem is a meccsben, aztán a második félidőben elfogyott a szufla, több embernek két hibája volt, így másként kellett játszanunk, de ez egy nagyon jó eredmény.
GROUPAMA-HONVÉD–SZEGED-BETON 9–9 (0–2, 2–4, 5–2, 2–1)
Kőér utca, 400néző. V: Dodog, Kun
HONVÉD: GERGELY – Bátori 1 (1), SZIVÓS 3 (1), Gór-Nagy 1, Hárai, Mátyás, TÓTH M. 2. Csere: SALAMON 2 (1), Jansik, Székely, Angyal, Hangody
SZEGED: BAKSA Török, Younger, Kayes 1, MOLNÁR T. 2, Juhász 2, KISS. CS. 3. Csere: Somogyi 1, Komlósi, Busila, Varga P., Vindisch, Lehmann
Gól – emberelőnyből:11/3, ill. 9/0
Ötméteresből: 3/2, ill. 4/4
Kipontozódott:Török (19. p.), Molnár T. (21. p.), Bátori (24. p.), Somogyi (27. p.), Komlósi (31. p.), Hárai (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Vad Lajos: – Az egész szezonunkat jellemzi a mai meccs – két negyeden át semmi, két negyeden át szárnyalás. Az a mai és az egri meccsen is kiderült, hogy még törékenyek vagyunk, néhány játékosnak sok ez a sűrű szezon. Ami az emberelőnyöket illeti, sokkal nehezebb belőni, mint az én időmben, azt a néhány gólt is meg kell becsülni.
Kásás Zoltán: – Azt leírná, hogy… Nem, inkább nem mondom ki… Az az igazság, hogy hajtanak a játékosok, küzdenek kőkeményen, csak hát ezt a sportágat nem lehet megfelelő koncentráció nélkül játszani. Csodálatos kezdés után emberelőnyben eladott labdák, buta lövések, szörnyű védekezési hibák, ráadásul a kipontozódások miatt a végén már teljesen egyedi felállásban játszottunk.

1–4. HELYÉRT ZAJLÓ RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ
AZ ÁLLÁS
1. Eger21111–1072 (68)
2. Szeged2216–1663 (61)
3. Vasas2214–1463 (61)
4. Honvéd21112–1359 (58)
Zárójelben a csapatok alapszakaszban szerzett pontjai szerepelnek

AZ 5–8. HELYÉRT
PVSK-FÜSZÉRT–SZOLNOKI FŐISKOLA-KÖZGÉP 7–8 (1–0, 1–3, 3–3, 2–2)
Pécs, 100 néző. V: Fekete B., Marosvári
PÉCS: BISZTRITSÁNYI – De Blasio 1, Hangody Gy., Krizsán A., HEGEDŰS I., NAGANUMA 2 (1), Bóbis 1. Cs: Vári, Soós 2 (1), Lukács G., Scholefield, Müller 1. Edző: Petik Attila
SZOLNOK: GÁRDONYI – CSÁSZÁR 2, Kovács O., Regős 1, Marnitz 1 (1), PÁSZTOR 2, Hangay Z. Cs: Szőke 1, Bálint G., Hangay R. 1, Süveges, Mezei, Tóth P. Edző: Cseh Sándor
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 7/1
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/1
Kipontozódott: Krizsán A. (21. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Süveges (31. p.)
Sárga lap: Petik Attila (21. p.), Mohi Zoltán, a Szolnok vezetője (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Petik Attila: – Lehetett volna jobb is.
Cseh Sándor: – Idegenlégiósaink nélküli is győzni szerettünk volna a tét nélküli meccsen.
 
DEBRECEN FUJITSU–FTC-FISCHER KLÍMA 3–4 (1–3, 0–0, 2–1, 0–0)
Debrecen, 900 néző. V: Madarasi, ifj. Juhász Gy.
DEBRECEN: DECKER A. – KISTAMÁS 2 (2), Simon A. Bugajcsuk, DUNCA 1, Apanaszenko, Zoufal. Csere: Kárteszi, Halek. Edző: Gyöngyösi András.
FTC: MITROVICS – CZIGÁNY 1, VARGA ZS. 1, Varga T., Misics, Weszelovszky 1, KUNAC 1. Csere: Tóth Z., Szeles 1, Ágner. Edző: Ambrus Tamás
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 6/0
Kipontozódott: Simon A. (27.)
MESTERMÉRLEG
Gyöngyösi András: – Úgy érzem, kihoztuk a meccsből a maximumot. Remélem, jövőre fordul a kocka. Csak gratulálni tudok a csapatnak.
Ambrus Tamás: – Gladiátorharcban nyertünk, jó érzés ilyen gyönyörű uszodában nemes meccseket játszani. Örülök, hogy Varga Tamás három hónap után visszatért!

 

AZ ÁLLÁS
5. FTC2213–951 (45)
6. Szolnok118–749 (46)
7. Pécs2213–1728 (28)
8. Debrecen113–423 (23)

 

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik