Jól felépített Vasas kontra magyar zsoldosokkal felálló Pro Recco

Vágólapra másolva!
2009.04.08. 13:19
Két magyar vízilabdacsapatért is szoríthatunk az európai kupasorozatok szerdai játéknapján. A Vasas hazai pályán fogadja a címvédő Pro Reccót az Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén (19.30, tv: Sport2), míg a Szeged-Beton a görög Panioniosz otthonában játszik a LEN-kupa döntőjének első találkozóján.
Benedek Tibor (labdával) és Märcz Tamás (középen) szerda este már egy csapatban játszanak
Fotó: Meggyesi Bálint
Benedek Tibor (labdával) és Märcz Tamás (középen) szerda este már egy csapatban játszanak
Benedek Tibor (labdával) és Märcz Tamás (középen) szerda este már egy csapatban játszanak
Fotó: Meggyesi Bálint
Benedek Tibor (labdával) és Märcz Tamás (középen) szerda este már egy csapatban játszanak

Bombaerős kerete van a Pro Recco együttesének, többek között négy magyar légiósának köszönhetően. Az olasz sztáralakulatban játszik Benedek Tibor, Kásás Tamás, Madaras Norbert és Märcz Tamás, valamint olasz, szerb és montenegrói válogatottak is.

Földi László, a Vasas edzője tudja, hogy rettentő nehéz lesz megverni az olasz csapatot, melyben a kiegészítő emberek is életveszélyesek.

– Mi volt az a nagy kiabálás?
– Amikor Kis Gábor beugrott a vízbe, beterítette az összes cuccomat, köpenyemet, táskámat.

– Látszik, hogy jól van…
– Azért még fáradékonyabb, mint szokott. Egy hete edz csak rendesen, ennyi idő alatt nem érhette utol magát, de nagy baja nincsen. Többet kell majd cserélni, de játszani fog.

– A tréning előtt végigskálázta a Recco keretét?
– Csak a meghatározó embereket.

– Az majdnem ugyanaz…
– Ez igaz. Egymilliárd forint körül van az éves költségvetésük, a vezető magyar klub ennek nagyjából az ötödéből gazdálkodik. Igazi zsoldoscsapat az övék, remek játékosokkal.

– Épp az lenne a szép, ha egy jól felépített magyar gárda kiejtené az összevásároltat.
– Tényleg évek óta rakosgatjuk össze ezt a keretet, és végre olyan meccset játszhatunk, amilyenre gyakorlatilag fél éve készülünk. De rettentő nehéz megverni őket. Nem szabad üresen hagyni senkit, még a perememberek is felállnak, és beverik a labdát. Kicsit olyanok, mint az a Honvéd, amely ellen bajnokok lettünk két éve.

KÁSÁS ZOLTÁN ELLENFÉLKÉNT TALÁLKOZIK KORÁBBI JÁTÉKOSAIVAL

A Szeged-Beton idegenben kezdi meg a LEN-kupa döntőjét a Panioniosz ellen (magyar idő szerint 19 órakor), ami jó ómen lehet, hiszen az elődöntőben az orosz Kazany ellen is kint játszották a Tisza-partiak az első mérkőzést. Sokan úgy gondolják, hogy a jelentős játékerőt képviselő orosz csapat búcsúztatása után a Panioniosz már nem jelenthet akkora gondott, ám nagy hiba lenne lebecsülni a görög csapatot, mely a negyeddöntőben a nápolyi Possilipót verte ki.
Sokat számíthat, hogy Kásás Zoltán, a szegediek mestere jól ismeri a görög vízilabdát, mivel korábban az általa Euroliga-győzelemre vezetett Olympiakosz edzőjeként dolgozott már az országban.
„Elsősorban nagyon fegyelmezetten kellene játszanunk – mondta az utazás előtt Kásás Zoltán. – Öt görög válogatott játékosuk van, Antoniosz Vlodakisz és Ioannisz Tomakosz még nálam, az Olympiakoszban is játszott. Ismerve a görögöket, a közönséget, különleges atmoszférába kerülünk. Ha engedjük, hogy feltüzeljék magukat, baj lehet.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik