Kemény Dénes „fiai” a világbajnok ellen kezdik az Európa-bajnokságot

Vágólapra másolva!
2008.07.04. 11:37
Nem a legjobb időben – alig több mint egy hónappal az olimpia előtt –, de ma megkezdődik Málagában a női és a férfi vízilabdázók Európa-bajnoksága. Tekintve, hogy ezúttal éppen ugyanolyan értékes aranyérmet adnak, mint bármelyik másik kontinensbajnokságon, nyilvánvaló, hogy a mostani győztesek számára ez a torna is fontos mérföldkő lesz, ám a többség – gyaníthatóan – inkább az augusztus 8-án kezdődő nyári játékokra koncentrál.
Kásás Tamásék Horvátország ellen kezidk meg a küzdelmet pénteken
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-Archív)
Kásás Tamásék Horvátország ellen kezidk meg a küzdelmet pénteken
Kásás Tamásék Horvátország ellen kezidk meg a küzdelmet pénteken
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-Archív)
Kásás Tamásék Horvátország ellen kezidk meg a küzdelmet pénteken

A Kemény Dénes vezette férfiválogatott és a Godova Gábor irányította női csapat is szerdán utazott el Málagába, és este már edzésen ismerkedtek a játékosok a medencével.

A férfiválogatott a szlovákok, a görögök, a horvátok és a montenegróiak mellett a házigazda spanyolokkal került egy csoportba, míg a hölgyekre Franciaország, Görögország és Olaszország vár a csoportmeccsek során.

Az Eb-n a férfiaknál 12, a hölgyeknél nyolc csapat szerepel két hatos, illetve két négyes csoportban. A csoportelsők automatikusan az elődöntőbe kerülnek, míg a második és a harmadik helyezettek keresztbe játsszanak egymással a négy közé jutásért.

Ránézésre Kemény Dénes csapatának nehezebb dolga lesz a csoportban, mint Godova Gábor „lányainak”, ugyanis a fiúk egy csoportba kerültek az aktuális világbajnok horvátokkal, sőt válogatottunk éppen déli szomszédunk ellen kezdi meg szereplését pénteken 19.30 órától.

A találkozóról – amely a 2007-es világbajnoki döntő visszavágójaként is felfogható (Horvátország–Magyarország 9–8) – a Nemzeti Sport Online élőben tudósít.

A hölgyek szombaton délben, Olaszország ellen kezdik meg szereplésüket.

A férfiaknál pénteken délelőtt már az Európa-bajnokság első meccsét is lejátszották, Görögország a papírformának megfelelően 12–3 arányban legyőzte Szlovákiát.

FÉRFIAK (2008. július 4–13., Malaga)

CSOPORTBEOSZTÁS
A csoport B csoport
MAGYARORSZÁG (HUN) Macedónia (MKD)
Spanyolország (ESP) Oroszország (RUS)
Horvátország (CRO) Szerbia (SRB)
Szlovákia (SLO) Olaszország (ITA)
Görögország (GRE) Németország (GER)
Montenegró (MNE) Románia (ROM)

NŐK (2008. július 5-12., Malaga)

CSOPORTBEOSZTÁS
A CSOPORT B CSOPORT
Hollandia (NED) Olaszország (ITA)
Spanyolország (ESP) Görögország (GRE)
Oroszország (RUS) Franciaország (FRA)
Németország (GER) MAGYARORSZÁG (HUN)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik