A Vasas nyert Egerben, így egy győzelemre van a bajnoki címtől

Vágólapra másolva!
2008.04.28. 19:30
A bajnoki döntő első meccsét Egerben a hazaiak nyerték egy hosszabbításos meccsen, majd pénteken a Vasas négy gólos győzelmet aratott a Komjádi uszodában. A harmadik találkozó a vártnál simábban alakult, a vendégek 10–7-re nyertek, így 2–1-re vezetnek a három győzelemig tartó párharcban.
Steinmetz Ádám és társai magabiztos győzelmet arattak Egerben
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-Archív)
Steinmetz Ádám és társai magabiztos győzelmet arattak Egerben
Steinmetz Ádám és társai magabiztos győzelmet arattak Egerben
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-Archív)
Steinmetz Ádám és társai magabiztos győzelmet arattak Egerben

Földi László a vendégek vezetőedzője, az Eger–Vasas bajnoki döntő harmadik meccse előtt elmondta, hogy nem akarnak egy mindent eldöntő ötödik találkozót játszani Egerben, ezért mindenképp győzni szeretnének.

Ugyanakkor a szakvezető azt is hozzátette, hogy lehet ezt a párharcot százszor elemezgetni mondjuk egy pohár bor mellett, akár Pesten, akár Egerben, úgyis minden a medencében dől el.

No igen, a medencében, ahol már 40 másodperccel a kezdés után vezetést szerzett az Eger Nyéki Balázs révén, majd egy-egy elrontott támadást követően Steinmetz Ádám lövése pattant a képzeletbeli gólvonalra, de a játékvezetők bent látták a labdát, így egyenlített a Vasas.

Sőt másfél perccel a negyed vége előtt Varga Dániel egyedül vezethette kapura a labdát, és vezetéshez is jutatta a fővárosiakat.

Ugyanakkor nem sokáig örülhettek az angyalföldiek, mert Aaron Feltham egyenlített, de a negyed utolsó pillanatában még Heinrich Dávid is betalált így Vasas-vezetéssel zárult a játékrész.

A második negyedben egyetlen gól született, azt Steinmetz Barna szerezte, így növelte előnyét Földi László együttese.

A harmadik negyedben összezuhant az Eger. Egymás után három gólt szereztek a vendégek. Ekkor időt kért Gerendás György, de Kovács Róbert gólja után már 9–4-re vezetett a Vasas.

A hazaiak klasszisai az utolsó negyedre sem tértek magukhoz. Az egriek bénultságáról sokat elmond, hogy legnagyobb sztárjuk, Biros Péter egyetlen gólt sem szerzett.

A Vasas végül 10–5-re nyert, így összesítésben 2–1-re vezet.

Ha pénteken „hazai vízben” ismét győzni tud, akkor szertefoszlatja az egriek azon álmát, hogy a Szolnoki Dózsa 1964-es sikerét követően ismét vidéki bajnokot avassanak a férfi vízilabda bajnokságban.

ING OB I, FÉRFIAK, DÖNTŐ

3. MÉRKŐZÉS
BRENDON-UPC-ZF-EGER – TEVA-VASASPLAKET 7–10 (2–3, 0–1, 2–5, 3–1)
A mérkőzés osztályzata: 3
Bitskey uszoda, 3500 néző
Vezette: Kiszelly, Székely B.
Gól – emberelőnyből: 15/3, ill. 12/5
Ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Nyéki (20. p.), Takács B. (22. p.), Steinmetz B. (22. p.), Varga Dániel (31. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Varga II Zs. (15. p.)
EGER: Szécsi – Hegedüs 1, Biros, Decker, KIS G. 1, Nyéki 1, Kiss Cs. 1. Cserék: Varga II Zs., Binder, Császár, Feltham 1, Matajsz 2, Sántavy.
VASAS: NAGY V. - VARGA DÁNIEL 1, VARGA DÉNES 1, STEINMETZ Á. 2, MÁTYÁS, STEINMETZ B. 1, KOVÁCS R. 2. Csere: TÓTH M. 1, Katonás, Heinrich 1, Kincses, Takács B., Hőna 1.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Vasas javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik