Történelmi sikerre készül Gerendás György csapata

Vágólapra másolva!
2008.03.26. 15:23
Egyetlen, de annál nagyobb lépést kell megtennie a Brendon-UPC-ZF-Eger férfi vízilabdacsapatának, hogy fennállásának legnagyobb sikerét arassa: persze ehhez a bombaerős Sturm Csehovnak is lesz egy-két szava a LEN-kupa fináléjában. Az egriek már megharcoltak montenegrói ellenféllel, ebben a „kellemes” élményben most a Vasas csapata részesül: a piros-kékek Kotorban játszanak.
Császár gólerősségére a bombaerős Sturm ellen is nagy szüksége lesz az egrieknek.
Fotó: Mirkó István
Császár gólerősségére a bombaerős Sturm ellen is nagy szüksége lesz az egrieknek.
Császár gólerősségére a bombaerős Sturm ellen is nagy szüksége lesz az egrieknek.
Fotó: Mirkó István
Császár gólerősségére a bombaerős Sturm ellen is nagy szüksége lesz az egrieknek.

Gerendás György gárdája a selejtezőkört simán vette, ezután azonban kőkemény párosítások vártak az egri fiúkra: a román Oradea és a Szeged kiverése után a négy között a Budvanszka Rivijera jelentette akadályon kellett túljutniuk.

Utóbbi mérkőzés visszavágója kis híján botrányba is fulladt, köszönhetően a fejüket elvesztő montenegrói játékosoknak és vezetőknek.

A csehoviak kerete igencsak ijesztő: a két legnagyobb név a zseniális Sapics és Csomakidze, de rajtuk kívül is rutinos válogatottak sora ugrik majd vízbe a Bitskey-uszodában. Természetesen a Gerendás-gárdának sincs sok félnivalója: Szécsi, Biros és társaik már nem egyszer bizonyították: képesek megállítani a legerősebb ellenfeleket is.

A házigazdáknál Kis Gábor bajlódott sérüléssel: bal keze középső ujjáról csak a meccs előtt veszik le a rögzítőkötést. A döntő előtt mindkét edző azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontos lenne a siker.

Gerendás György csak győzelem esetén lát komoly esélyt a kupa elhódítására, míg Alekszander Ogordnyikov elmondta: csapata nem a tisztes vereségért érkezett a hevesi székhelyre.

Míg az Eger a Csehovval játszik, másik állva maradt kupacsapatunk, a Vasas Kotorban készülhet gyilkos mérkőzésre. Az angyalföldiek Zágrábon és Dubrovnikon keresztül, kalandos úton jutottak el a montenegrói kikötővárosba.

A piros-kékek este a Primorac ellen próbálnak jó eredményt kiharcolni az Euroliga negyeddöntőjében, várhatóan igen forró hangulatú összecsapáson, 1500 hazai fanatikus előtt.

Földi László csapatának persze a csoportmérkőzéseknél már úgysem lehet sokkal nehezebb dolga: ekkor ugyanis a Jug Dubrovnikot és a Domino-Honvédot kellett megelőzniük a továbbjutás érdekében.

FÉRFI VÍZILABDA LEN-KUPA, DÖNTŐ

Első mérkőzés
Brendon-UPC-ZF-Eger–Sturm Csehov (orosz)
Eger, 19 óra

FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA, NEGYEDDÖNTŐK

Első mérkőzések
Primorac Kotor (montenegrói)–TEVA-Vasas-Plaket
Mladost Zagreb (horvát)–Partizan Beograd (szerb)
Pro Recco (olasz)–Posillipo (olasz)
Jug Dubrovnik (horvát)–Olympiakosz Pireusz (görög)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik