Csoportelső lett az Eger és a Szeged is, a Pécs viszont búcsúzott a sorozattól

Vágólapra másolva!
2007.10.28. 13:42
Csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé az Eger a férfi vízilabda LEN Kupában, mivel vasárnap legyőzte a Savonát. Az Egerhez hasonlóan a Szeged is elsőként került a legjobb 16 közé: a csongrádi alakulat a Sibenik után a WPC Beograd együttesét is legyőzte. Nem jutott be a Pécs viszont a legjobb 16 közé a kupában, mivel vasárnap kikapott Nagyváradon a helyi Oradeától.
Nyéki Balázs (balra) hármat vállalt az olaszok ellen
Nyéki Balázs (balra) hármat vállalt az olaszok ellen
Nyéki Balázs (balra) hármat vállalt az olaszok ellen
Nyéki Balázs (balra) hármat vállalt az olaszok ellen

A vasárnap délelőtti összecsapáson végig az egriek akarata érvényesült, a játék minden elemében felülmúlta az olasz gárdát a hazai együttes. Szécsi Zoltán remekül védett, Biros Péter jól és eredményesen pólózott, és Nyéki Balázs is hozta góllövő formáját.

A találkozón végig az egrieknél volt az előny, az olaszok gyors, lefordulásos játéka nem érvényesült a Bitskey-uszodában.

Az Eger már szombaton kiharcolta a továbbjutást, a Savonával együtt.

A Szeged is elsőként lépett tovább selejtezőcsoportjából, a Tisza-partiak 20-8-ra kiütötték a WPC Beogradot Horvátországban.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa - Juhász György szakosztály-igazgató tájékoztatása alapján - Weszelovszky László volt öt góllal.

Ebben a csoportban - melynek küzdelmeire a horvátországi Sibenikben került sor - csak három együttes szerepelt a portugál Amadora visszalépése nyomán.

Az első találkozón a Sibenik 15-6-ra verte a Beogradot, majd szombaton a Szeged 8-7-re a Sibeniket. A csoportból a Szeged mellett a Sibenik jutott tovább.

A pécsi együttesnek a döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz a nagyváradiak otthonában , a 7-5-s vereség után viszont a Panioniosz és az Oradea jutott a legjobb 16 közé.

Ambrus Tamás vezetőedző az MTI érdeklődésére elmondta, érződött a hazai pálya előnye, de a rutintalanság is közrejátszott abban, hogy csapata - melyben három góljával Czigány Károly volt a legeredményesebb - kikapott.

FÉRFI VÍZILABDA LEN-KUPA

2. selejtezőkör, L csoport (Eger), 3. nap
Brendon-UPC-ZUF-Eger - Savona (olasz) 13-10 (3-1, 3-4, 4-2, 3-3)
Gólszerzők: Biros, Nyéki 3-3, Kis G., Varga II. Zs., Feltham 2-2, Kiss Cs., illetve Perrone 4, Whalan 2, Aicardi, Morena, Rizzo, Varellas
A végeredmény: 1. Eger 9 pont, 2. Savona 6, 3. Esslingen 3, 4. Lódz 0.
2. selejtezőkör, J csoport (Sibenik), 3. nap
Szeged-Beton VE - WPC Beograd (szerb) 20-8 (5-2, 5-4, 6-2, 4-0)
A végeredmény: 1. Szeged-Beton VE 6 pont, 2. Sibenik 3, 3. Beograd 0
2. selejtezőkör, M csoport (Nagyvárad), 3. nap
Oradea (román) - PVSK-Fűszért 7-5 (3-3, 2-0, 2-1, 0-1)
A végeredmény: 1. Panioniosz 9 pont, 2. Oradea 6, 3. PVSK-Fűszért 3, 4. Strakonice 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik