Jól kezdte a LEN-kupa szereplését a Gerendás György csapata

Vágólapra másolva!
2007.10.26. 20:19
A harmadik negyedben mutatott nagyszerű játékának köszönhetően hétgólos sikert aratott a Brendon-UPC-ZF-Eger férfi vízilabdacsapata a LEN-kupa 2. selejtezőkörének első fordulójában. Kovács Gábor a mérkőzés ezen szakaszában három gólt dobott a Lodznak.
Gerendás György a záró negyedben mutatott gyenge játék ellenére örülhetett
NS-archív
Gerendás György a záró negyedben mutatott gyenge játék ellenére örülhetett
Gerendás György a záró negyedben mutatott gyenge játék ellenére örülhetett
NS-archív
Gerendás György a záró negyedben mutatott gyenge játék ellenére örülhetett

Jól kezdett Gerendás György csapata lengyel ellenfele ellen, hiszen az első negyedben a magyar együttesből Biros, Matajsz és Kiss Csaba is eredményes volt, míg az ellenfélből csupán Vankevich talált az egri hálóba.

A második felvonásban aztán felzárkózott a lódzi gárda, és ezt a nyolc percet már kihozták döntetlenre, mert igaz a magyar bajnoki bronzérmes csapatból Hegedüs és Binder is eredményes volt, azonban Rozycki és Leszek is betalált Szécsi kapujába, így a hosszabb pihenőre kétgólos előnnyel vonulhatott a magyar együttes.

A harmadik negyedben aztán kijött a két csapat közti különbség. Az Eger a mérkőzés ezen szakaszában nyolc gólt szerzett és mindössze kettőt kapott. A támadásokban főszerepet vállalt a mindössze tizennyolc esztendős Kovács Gábor, aki ebben a nyolc percben háromszor is betalált a lengyelek kapujába.

Az utolsó felvonásban aztánb visszavett a hazai csapat amely az eredmény alakulásán is meglátszott, ugyanis a két dobott gól mellett hármat kapott a Gerendás-gárda.

Ennek ellenére a magyar együttes így is hét góllal verte a lengyel csapatot, és jól kezdte a LEN-kupa 2. selejtezőkörét

LEN-KUPA, 2. SELEJTEZŐKÖR, 1. FORDULÓ

BRENDON-UPC-ZF-EGER - LKTW LÓDZ (lengyel) 15–8 (3–1, 2–2, 8–2, 2–3)
Eger, 400 néző. V: Moliner (spanyol), Vassziliu (görög)
EGER: Szécsi – FELTHAM 1, Biros 1, Decker Á. 1, Matajsz 1, Kiss Cs. 2, Császár. Cs: VARGA II. ZS. 3., Binder 1, Hegedűs 2, Nyéki, KOVÁCS G. 3. Kis G. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán
LÓDZ: YAZIERSKI – Michaski 1, Leszek 1, Vankevics, ROZYCKI 4, Scierwicki 1, Kulakov 1. Cs: Bar, Cichocki, Ulchurski. Edző: Edward Kujawa
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 3/2
Ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Leszek (21. p.)
MESTERMÉRLEG
Gerendás György: – Legalább volt egy jó negyedünk...
Edward Kujawa: – Fáraszató meccs volt, nekünk még sokat kell tanulni, hogy Eger szinten tudjunk pólózni, Örülök Rozycki jó játékának.
A csoport másik mérkőzésén: Savona (olasz)–SSV Esslingen (német) 18–10 (4–1, 4–3, 5–3, 5–3)
AZ ÁLLÁS
1. Savona 1 1 18–10 3
2. EGER 1 1 15–8 3
3. Lódz 1 1 8–15 0
4. Esslingen 1 1 10–18 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik