Huszonkét gól a különbség a magyar és az izraeli póló között

Vágólapra másolva!
2007.10.13. 21:01
Két forduló után két győzelemmel áll a Szeged-Beton VE a LEN-kupa cataniai selejtezőcsoportjában, miután Gyöngyösi András csapata 23-1-re verte a Hapoel Kirjat csapatát. A Pécs 18–7-re nyert a szerb Nis ellen, és továbbjutott a G csoportból.
Monostori akár alhatott is volna a medencében
NS-archív
Monostori akár alhatott is volna a medencében
Monostori akár alhatott is volna a medencében
NS-archív
Monostori akár alhatott is volna a medencében

Ezzel a győzelemmel biztossá vált, hogy a Szeged továbbjutott a második selejtezőkörbe, másképpen fogalmazva bekerül a legjobb harminckettő közé.

Gyöngyösi András együttese a második fordulóban az izraeli Hapoel Kirjattal mérkőzött szombaton.

A rivális erejéről, pontosabban gyengeségéről sokat elárul, hogy pénteken tizenöt góllal kapott ki a házigazda Cataniától. Mivel már a kezdés előtt is biztos volt a Szeged győzelme, így a vezetőedző nem játszatta a hátfájással küszködő Varga Tamást, aki így rápihenhetett a vasárnapi, a csoportelsőségről döntő csatára.

A magyarok az első három negyedben még a góllövés örömét is elvették az izraeliektől, ám az utolsó nyolc percben betalált az ellenfél, így nem esett meg velük az a szégyen, hogy becsületgól nélkül lenullázzák őket.

Nagyobb lehetett volna az izgalom a PVSK-Fűszért–VK Nis összecsapáson, hiszen tudni lehetett, aki itt győz, az – a Moszkvával karöltve – tovább is jut az első selejtezőkörből Pécset.

A lehetőség nagyon felpaprikázta a szerbeket, akik az első negyedben még szorossá tették a találkozót, többek között hibátlan előnykihasználásuknak köszönhetően, míg a nemzetközi kupán idén bemutatkozó pécsiek ugyanebben az időszakban két létszámfölényes lehetőségüket is elpuskázták.

Utána azonban fokozatosan kidomborodott a hazaiak taktikai és fizikai fölénye, fifikás góljaikkal lőttek, nem egyszer kergették az őrületbe a szerb kapust. A negyedik negyedben már ünnepelhetett a hazai közönség, hiszen az elsődleges célt a továbbjutást teljesítették a pécsiek.

A vasárnapi csoportdöntő tétje már csak annyi, hogy a Pécs, vagy a Dinamo Moszkva jut tovább az első helyen.

LEN-KUPA

1. SELEJTEZŐKÖR, C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
SZEGED-BETON VE-HAPOEL KIRJAT (izraeli) 23–1 (6–0, 7–0, 5–0, 5–1)
Catania, 150 néző. V: David (francia), Szadekov (orosz)
Gólszerzők: Weszelovszky, Lehmann 4–4, Juhász Zs., Varga P., Korolija 3–3, Komlósi, Monostori 2–2, Balatoni, Éles, ill. Keren
MESTERMÉRLEG
Gyöngyösi András: – Más kategóriába tartozik a két csapat. Még edzőmérkőzésnek sem volt jó a találkozó. Készülünk a Catania ellen.


LEN-KUPA

1. SELEJTEZŐKÖR, G-CSOPORT, 2. FORDULÓ
PVSK-FŰSZÉRT-VK NIS (szerb) 18–7 (5–3, 3–1, 4–1, 6–2)
Pécs, 600 néző. V: Sluncz (német), Ramírez (spanyol)
PVSK: GÁRDONYI – Seman 1, ÁGNER 3, Bereczki 1, BABAY 3, CZIGÁNY 5, Bóbis. Cs: Petőváry 2, Surányi 1, De Blasio 1, Kollár, Lukács G. 1. Edző: Ambrus Tamás
NIS: Kanlics – Lukics 1, RADOJEVICS 2, M. Petrovics 1, Tankovics 1, A. Petrovics 1, Vujovics. Cs: Stoj, Vivics, Komadinics, Rongelovics, Silj 1. Edző: Predrag Kikinmagin
Gól – emberelőnyből: 11/7, ill. 11/5
Ötméteresből: 4/3, ill. 1/1
A csoport másik mérkőzésén: Dinamo-Moszkva–Stepp Praha 27–1 (7–0, 4–0, 7–0, 9–1)
MESTERMÉRLEG
Ambrus Tamás: – Kezdett kicsit összeállni a játékunk, dicséretet érdemel a fegyelemezett, remek védekezésünk. Jó volt végignézni a zsúfolásig telt lelátón.
Predrag Kikinmadin:– A Pécs erősebb játékosállománnyal rendelkezik, mi tele vagyunk fiatalokkal. Nagy dolog, hogy szerepelhetünk a nemzetközi porondon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik