A szerb-magyar döntőig lesz még pár látványos összecsapás

Vágólapra másolva!
2007.08.07. 12:13
Ma délután útjára indul a labda Berlinben, ahol az USA-Szerbia mérkőzéssel megkezdődik az idei Világliga-sorozat szuperdöntője. A Németországi viadalon nyolc csapat vesz részt - köztük természetesen az olimpiai bajnok magyar válogatott is. Kemény Dénes csapatának az első mérkőzésen Ausztrália lesz az ellenfele.
Kiss Gergely és a válogatott eddig veretlen a Világliga-sorozatban
Kiss Gergely és a válogatott eddig veretlen a Világliga-sorozatban
Kiss Gergely és a válogatott eddig veretlen a Világliga-sorozatban
Kiss Gergely és a válogatott eddig veretlen a Világliga-sorozatban

A mieink útja a nyolcasdöntőbe már-már arcpirítóan simára sikeredett. A Kemény Dénes vezette válogatottunk mind a nyolc mérkőzését megnyerve, 24 megszerzett ponttal végzett az Európai 2. csoport élén.

A lenyűgöző teljesítmény a Margitszigeten kezdődött, ahol a július 4-e és 8-a közötti selejtezőkörben a csapat legyőzte Romániát, Spanyolországot, Horvátországot és végül Oroszországot. A győzelmi sorozat alig két hét múlva Portugaletében megismétlődött. A százszázalékos mutató pedig természetesen berlini döntőt ért.

Németországban a válogatottak két négyfős csoportban küzdenek meg egymással a minél jobb helyezés eléréséért. A mieink a B jelű kvartettbe nyertek besorolást, ahol a házigazda németeken kívül Kanada és Ausztrália lesz Kemény Dénes csapatának ellenfele.

A GYŐZTES INDULHAT AZ OLIMPIÁN

A berlini torna győztese indulási jogot szerez a 2008-as pekingi olimpiára. Ha Magyarország vagy Kína (erre azért kevés az esély) bizonyulna a legjobbnak, a második indulhat Pekingben. A magyar válogatott ugyanis az idei világbajnokságon már kvalifikálta magát a nyári játékokra, Kína pedig a rendező ország jogán résztvevő.
A csoportmérkőzések után a csapatok kersztbejátszanak egymással, vagyis az egyik négyes legjobbja a másik negyedikjével, a másodikja a másik harmadikjával - és így tovább - mérkőzik meg az elődöntőbe jutásért.

Varga Dánielék a második mérkőzést játszák a kedden kezdődő tornán. A magyar válogatott ellenfele Ausztrália lesz délután 5 óra 30 perckor.

Az előzetes várakozások alapján a mieinknek természetesen nem okozhat gondot saját csoportja élén végezni - ez esetben valószínűleg Kína várna Benedekékre a negyeddöntőben. Sőt! A magyar válogatott számára csakis a döntőbe jutás jelentene elfogadható szereplést. Az pedig, hogy a fináléban, hogy szerepel csapatunk, az valószínűleg a szerbektől is függ majd.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE:

Baksa László, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán – kapusok, Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Szivós Márton, Varga Dániel és Varga Dénes - mezőnyjátékosok
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik