Átalakítás után, zavartalanul

Tudósítóinktól TudósítóinktólTudósítóinktól Tudósítóinktól
Vágólapra másolva!
2004.11.05. 22:00
Címkék
Földi László, a Vasas edzője szerint bebizonyosodott, hogy az eddigi eredmények nem a véletlen művei. Kollégája, Kovács István a kihagyott lehetőségek miatt bosszankodhatott elsősorban. Ezúttal jobb volt a Vasas, ráadásul a Kőér utcában tudott győzni.
Azért nem mindig az egy négyzetméterre eső olimpiai bajnokok száma dönt mérkőzések sorsáról - még ha hosszú távon ezt is várná az ember. A Domino ugyan egy aranyéremnyi előnyt adott vetélytársának (Molnár Tamás preventív anyajegyműtéte miatt inkább ezt a víkendet hagyta ki, hogy a november végi Euroliga-körben már játszhasson), de a kezdő hetesekben még úgy is több athéni győző szelte a vizet a házigazdánál, hogy Biros Péter a padon kezdett.

Ettől függetlenül az első hét perc során elég vérszegény produkciót nyújtott a hazai egylet, míg a Vasas hozta a kötelezőt, fórjait belőtte, a Domino kontráit lefullasztotta (1-2). A második részben aztán a bajnok támadásait is áthatotta az "egybehangzó értelem", így az addigi tragédia után normális vízilabda következett: Benedek hátul labdát szerzett, elöl gólt lőtt, majd Kiss Gergő vágott be egy négyest. S bár Mátyás "műsoron kívül" szerzett egy akciógólt (addig úgy tűnt, hat a hat ellen sem itt, sem ott nem megy), Fodor átlövése méltó válasz volt a túloldalon. Sőt, a félidő előtt a Szívós, Kiss duó két lefordulásából akár két gól is születhetett volna, a vendégek mindenesetre felsóhajthattak, hogy egyiknél sem ment mattig az akció (4-3).
A harmadik rész is ugyanezen koreográfia szerint zajlott: a Domino klasszisai akciózgattak, olykor kifejezetten látványosan, ám egy négyméteresgólon túl semmi sem jött össze nekik, miközben az angyalföldiek csendben megfordították a partit, annak köszönhetően, hogy tisztában voltak korlátaikkal, azaz nem akartak semmi különöset, csak az adódó esélyeket kihasználni. Fegyelmezettségük és lelkesedésük meghozta a gyümölcsét, noha megjegyzendő: támadásaik akkor voltak igazán életszagúak, amikor Steinmetz Ádám a vízben volt (bár a legtöbb élet Varga Dániel lövésében vibrált, amely a lécről vágódott a hálóba).

Kiss Gergely (elöl) éppen Gombos Gábor szorításában adja meg magát, a Domino az olimpiai bajnok szélsô két góljával sem kerülte el a vereséget (Fotó: Czagány Balázs)
Kiss Gergely (elöl) éppen Gombos Gábor szorításában adja meg magát, a Domino az olimpiai bajnok szélsô két góljával sem kerülte el a vereséget (Fotó: Czagány Balázs)
Kiss Gergely (elöl) éppen Gombos Gábor szorításában adja meg magát, a Domino az olimpiai bajnok szélsô két góljával sem kerülte el a vereséget (Fotó: Czagány Balázs)
A Kőér utcaiak pedig nagy árat fizettek azért, hogy a záró részben csupán 40 másodperc erejéig emlékeztettek arra a gárdára, amelyik Euroligát nyert. Igaz, hogy ezen intervallum alatt a két balkezes fenomén, Kiss és Benedek jóvoltából eltüntették a vendégek időközben kétfásra duzzadt előnyét (5-7-ről 7-7), a végjátékban két emberelőnyüket sem tudták gólra váltani, míg a Vasas egyszerűen nem hibázott: a mindvégig elsőrangúan játszó Vindisch zseniálisan szemtelen rövidsarkosával megnyerte a mérkőzést. A Magyar Kupa-győzelem és az Euroliga-menetelés után újfent bebizonyítva: a nyári átalakítás után is zavartalanul üzemel.

Min múlott?
Kovács István, a Domino vezetőedzője: - Sajnos különféle okok miatt eddig csupán egyszer tudtunk kompletten gyakorolni. Így is kihagytunk sok helyzetet, míg a Vasas, ahogy vártuk, összeszedetten játszott, és maximálisan kihasználta a lehetőségeit.
Földi László, a Vasas szakvezetője: - Azon, hogy ugyanolyan lelkesen és fegyelmezetten játszottunk, mint eddig. Megint sikerült bebizonyítanunk, hogy az eddigi eredmények nem a véletlen művei voltak, nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült győznünk. Azért remélem, leszünk még jobbak is - játékban, összeszokottságban egyaránt. ---- T ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik