Uszoda a parkolóban, rajt az olaszokkal

TÖRÖK LÁSZLÓTÖRÖK LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2004.06.22. 21:25
Címkék
Csak szombaton kelt útra a magyar női vízilabda-válogatott a kaliforniai Long Beach felé a Világliga küzdelmeire, de máris annyi minden történt a pólóshölgyekkel, hogy Marco Polo méltó utódai lehetnének.
A tizenhat órás utazás minden gyötrelmével az izmaiban lépett amerikai földre a társaság – az időeltolódás miatt – még szombat délben. A vendéglátók mindjárt újabb repülést vezényeltek, a Világliga-találkozók előtt ugyanis San Franciscóban szerveztek felkészülési mérkőzést az Egyesült Államok világbajnoki címet védő együttesével. Ez pedig újabb másfél órás repülést és az ezt megelőző biztonsági tortúrát jelentette. A legeurópaibbnak nevezett amerikai városban aztán már "csak" – még mindig szombat este – az ott élő magyarok által szervezett piknikpartin kellett megjelenni, és máris ágyba bújhattak a lányok. A vasárnap délelőtt a "macskaűzés" jegyében telt, az edzés az elmacskásodott izmok rendbehozatalát volt hivatott szolgálni…
Aztán következett a meccs, de közvetlenül a bemelegítés előtti pillanatokban még felkereste a csapat tagjait a városban éppen aznap tárgyaló Medgyessy Péter miniszterelnök.
A találkozót a Stanford Egyetem uszodájában kétezer néző, köztük négyszáz San Franciscó-i magyar látta. Az amerikai kontinensen élő két magyar olimpiai bajnok, a vívó Magfay Dániel és az 1936-ban vízilabdában ötkarikás aranyérmet nyerő Tarics Sándor is ott ült a lelátón. Az összecsapást egyébként az amerikaiak nyerték 8–6-ra.
Faragó Tamás így nyilatkozott a meccs után: "Sajnálom a lányokat, mert a mérkőzés második felében elkövetett buta hibáik miatt feledésbe merült, hogy az első félidőben mennyi remek dolgot műveltek a vízben. Egyébként ahhoz képest, hogy milyen régen nem játszottunk már tétmeccset, egészen jól mozogtak."
Hétfőn aztán újabb másfél órás repülőút után visszaérkezett az együttes Los Angelesbe, ahol magyar idő szerint csütörtökön hajnali egy órakor kezdődik a Világliga, amelyet a Long Beach-i Konferencia- és Sportközpont parkolójában kialakított, tízezer nézőt befogadni képes, két mobilmedencével rendelkező uszodában rendeznek. A közvetlenül az óceán partján álló parkoló csupán június és július hónapban szolgálja a vizes sportokat, utána ismét rendeltetésszerűen fogadja majd a gépkocsikat. Volt már itt úszóverseny, a női pólósok után pedig a műúszók veszik birtokba, és itt kerül majd sor a férfi vízilabdázók Világliga Szuperdöntőjére is.
Egyelőre azonban a lányokat várjuk. Faragó kapitány szerint irdatlan megterhelést jelent majd a torna, hiszen öt nap alatt öt mérkőzést kell lejátszani, ráadásul négyszer kilencperces játékidővel. Az a csapat, amelyik ezt az akadályt sikerrel veszi, bátran tekinthet az olimpia elé. A mieink a hétfői edzés után kedden még kétszer próbálhatták ki a nem mindennapi versenymedencét, reméljük, elegendő lesz az olaszok elleni rajtig…

NÔI VILÁGLIGA. A B-csoport programja. Szerda: Magyarország–Olaszország, Ausztrália–Kanada. Csütörtök: Magyarország–Kanada, Ausztrália–Olaszország. Péntek: Magyarország– Ausztrália, Olaszország–Kanada. A-csoport: Egyesült Államok, Görögország, Oroszország, Kazahsztán.
Az elődöntőre szombaton, a helyosztókra vasárnap kerül sor, az időeltolódás kilenc óra.

Szavazás

Elégedett női pólósaink olimpiai 6. helyével?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik