Jól nevelt vendégek Aligán

GULYÁS ATTILA, SZŰCS ANDRÁSGULYÁS ATTILA, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.08.16. 21:33
Címkék
Piciny változás a tervekhez képest: maradt ugyan vasasos kapus a magyar háló előtt, de nem Kósz Zoltán, hanem Németh Zsolt. Olimpiai bajnokunk ugyanis csak a partig merészkedett: e szomorú tényen kívül azonban minden a meghatározott mederben zajlott.
Székely Bulcsú két góllal terhelte meg az olaszok kapuját (Fotó: Meggyesi Bálint)
Székely Bulcsú két góllal terhelte meg az olaszok kapuját (Fotó: Meggyesi Bálint)
Székely Bulcsú két góllal terhelte meg az olaszok kapuját (Fotó: Meggyesi Bálint)
Székely Bulcsú két góllal terhelte meg az olaszok kapuját (Fotó: Meggyesi Bálint)
Székely Bulcsú két góllal terhelte meg az olaszok kapuját (Fotó: Meggyesi Bálint)
Székely Bulcsú két góllal terhelte meg az olaszok kapuját (Fotó: Meggyesi Bálint)
A történelmi jelentőségre való tekintettel, hogy strandvízilabda-válogatottunk első nemzetközi meccsét játszotta, volt személyes bemutató, himnuszok, minden, ami kell.
Az első két szett igen egyszerűen zajlott: elébb simán berámolták a fiúk a játszmagyőzelemhez szükséges hat gólt, aztán hasonlatos módon be is szedték.
A kezdésnél még a hazai gyártmányú kapufa is velünk volt: egy kósza olasz ejtés hármat pattanva a lécen, a vízre toccsant. Székely Bulcsú frissen, pattogósan, mosolygósan vezette a gárdát, s éltünk a szerencsénkkel. A második játszmánk annál laposabb volt, mivel svédcsavar útján próbálta meg minden egyes pólósunk a hálóig juttatni a labdát, s ez egyáltalán nem sikerült. Plusz: habár nem sok ismert olasz név úszkált a kötelek között, egyet megjegyeztünk. Trussóét méghozzá, a négyesben tempózó fiatalember gyors egymásutánban háromszor talált a kapuba, kissé felbosszantva a szépszámú nézősereget. Egy korosodó úr ezek után minden egyes hazai passzt személyes sértésnek vett, mondván: "Nem kell túljátszani, be kell vágni a szeme közé!”
A záró játékrészt a vendégek "protokolljátékaként” lehetne a legjobban minősíteni, minthogy a hat–egyes magyar sikerrel zárult periódusban mindössze háromszor lőttek kapura az illemtudó taljánok. (Másként: zseniális volt a védekezésünk.) Ezáltal elmaradt az olaszok vb-döntőért tervezett revánsa. Kosztolánczy játékvezető utolsó sípszava után meglepően gyorsan ürült a nézőtér, feltételezhetjük: mindenki feltüzelten sietett odébb, a nagyobb "pályára”.

Elhunyt Ivo Ivanis

Cavtat. Búvárkodás közben életét vesztette Ivo Ivanis 27 éves horvát válogatott vízilabdázó. A baleset az adriai Cavtat közelében történt.
Nemzetközi mérkőzés a Signal Biztosító-kupáért
Magyarország–Olaszország 2:1 (3, –3, 1)

A magyar gólszerzők: Varga Zs., Märcz, Takács A. 3–3, Matajsz, Székely B., Kiss Cs. 2–2.

Férfi junior-vb, Nápoly
Elődöntő
Magyarország–Görögország 11–6 (2–1, 1–1, 4–2, 4–2)

Nápoly, 800 néző, V: Naumov (orosz), Hernández (kubai)
MAGYARORSZÁG: NAGY V., VARGA DÁNIEL 2, HOSNYÁNSZKY 5, Szirányi 1, Gór-Nagy 1, Süveges, Létay 1. Cs: Decker 1, Varga Dénes, Szabó N., Czigány, Balatoni. Szövetségi kapitány: Godova Gábor
Gól – emberelőnyből: 6/6 ill. 7/2
A másik mérkőzésen: Olaszország–Szerbia-Montenegró 1–11

Megint sikerült elverni a görögöket – de nagyon. Ezúttal az elődöntőben akadtak össze Godova Gábor tanítványai a már nagyon ismerős ellenféllel, és annak rendje, s módja szerint átgázoltak rajtuk. A Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert vezette magyar juniorgárda a játék minden elemében jobbnak bizonyult ellenfelénél. Az emberelőny-kihasználás élményszámba ment, és a védelem továbbra is a zseniálisan védő Nagy Viktor stabil lábain állt. Az egyetlen zavaró tényező a hellének legjobbja, Afrudakisz volt, aki egyedül próbálta megverni a mieinket. Ez már a bátyjának sem sikerült a felnőtt korosztályban, magyarán semmi olyan dolog nem történhetett, ami miatt vasárnap a bronzéremért kellene küzdeniük a fiúknak. Az aranyért játszhatnak a szerbek ellen, ami azt jelenti, hogy létrejött a tavaly Eb-döntő visszavágója.

Mestermérleg
Godova Gábor:
– A legnagyobb meglepetés számunkra az volt, hogy az összes emberelőnyünket sikerült belőni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik