Vízilabda: számolnak az ob I-es csapatok az U18-as világbajnokokkal

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.24. 14:54
null
A nyáron U18-as világbajnoki címet szerző fiú vízilabda-válogatott tagjai egyre nagyobb szerepet kapnak a klubcsapataikban.

Az elmúlt nyáron is dicséretesen szerepelt a magyar vízilabda-utánpótlás a világversenyeken, a legkiemelkedőbb sikert a Korényi Balázs irányította U18-as fiúk érték el, akik világbajnoki aranyéremmel tértek haza Argentínából.

A srácok fantasztikus teljesítménnyel, a tornán egyre jobb játékot mutatva 12–10-re győzték le a szerbeket a vb Buenos Aires-i döntőjében.

A tizenö vb-győztes játékos közül jelenleg hárman már nem hazánkban játszanak. A csapatkapitány Balogh Botond és Tóth András is az Egyesült Államokban folytatta tanulmányait, előbbi a BVSC-ből a Stanford, utóbbi a Pécsből a Fordham Egyetemre ment. Haverkampf Bence előtt pedig különleges lehetőség nyílt meg: az FTC a 2024–2025-ös idényre kölcsönadta a Bajnokok Ligája rekordgyőztesének, az olasz Pro Reccónak.

A többiekkel a hazai felnőttélvonalban számolnak a klubok, hiszen bár még csak néhány forduló telt el az ob I új évadából,

az ifi pontvadászat mellett már mindegyikük kapott kisebb-nagyobb szerepet az első osztályban is. Sőt, többen az európai kupaporondon is megmutathatták magukat.

Nagy Zalán kivétel az élvonalat tekintve, hiszen ő maradt a másodosztályba visszacsúszó KSI-ben, melyben a csapat egyik fontos láncszemeként a visszajutásért küzd.

Az FTC-s Lugosi Csongor a Bajnokok Ligájában is remekül mutatkozott be Forrás: fradi.hu

Az FTC bajnoki és kupacímvédő, Bajnokok Ligája- és európai Szuperkupa-győztes együttesében Bella Csanád, Lugosi Csongor, Paján Bátor és Zeman Márton igyekszik helytállni, a BVSC-ben a KSI-ből érkező Benedek Mór, valamint Regős Vince és Tátrai Tamás dolgozik a minél több játékpercért. Cseh Maxim továbbra is a Szolnokot erősíti, a BVSC-ből váltó Simon Balázs a Miskolc ígérete, míg Borbély Sándor az Eger, Szitás Dávid az OSC kapuját őrizné egyre több alkalommal.

A fiúk neve továbbá garancia arra, hogy az ifjúsági bajnokság nyolcas döntőjében ebben az évadban sem lesz panasz a színvonalra.

(Kiemelt képünkön: az U18-as világbajnok csapat Forrás: World Aquatics)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik