Öttusa: Rajncsák Diána U17-es vb-ezüstig jutott az idén

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.27. 19:55
null
Rajncsák Diána az U17-es öttusázók között világbajnoki ezüstéremmel hívta fel magára a figyelmet az idén.

A KSI nem egészen 16 éves öttusázója, Rajncsák Diána már tavaly is az U17-es korosztály nemzetközi élmezőnyéhez tartozott, hiszen az Eb-n 5., a vb-n pedig 6. helyet érdemelt ki egyéniben, nem mellesleg csapatban az előbbi eseményen arany, utóbbin bronz lett a jutalma.

A főként Füri Csilla és Kasza Róbert szakmai felügyelete mellett edződő ígéret az idei, törökországi U17-es Eb-n a 17. lett, viszont az azt követő portugáliai U17-es világbajnokságon bravúros ezüstérmet szerzett

jelezve, hogy a sportág legígéretesebb hazai versenyzői között kell jegyezni a nevét.

„Az év elején nem úgy jöttek az eredmények, ahogyan szerettem volna, és az Eb-n is többet vártam magamtól – mondja Diána. – Aztán a világbajnokságon

Örülök, hogy sikerült. Portugáliában a még gyengébb számomnak számító vívás is jól ment és kellett az éremhez, hogy félre tudjam tenni az izgulásomat. Ez az ezüst remek visszajelzés, és nagy motivációt ad a folytatáshoz.”

Rajncsák Diána kitűnően lőtt és remekül futott a világbajnokságon is Forrás: UIPM

Diánának egyébként minden jól megy az öttusán belül, a kombinált szám, azaz a lövészettel egybekötött futás igazi erősségének számít, és az OCR-pályán is otthonosan mozog, hiszen a párizsi olimpiai bajnok Gulyás Michelle-hez hasonlóan ő is szertornázott fiatalabbként. A reménység jövőre már az U19-es korosztályban bizonyíthat.

„Az U19-esek között is az lesz a célom, hogy kivívjam a válogatottságot, és minél jobban szerepeljek az Európa-, valamint a világbajnokságon.

Rajncsák Diána nyakába U17-es vb-ezüst került szeptemberben Forrás: UIPM

Diána az elmúlt hét végén már az U19-esek között teljesített dicséretesen: a lengyelországi Spalában rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén bronzérem járt neki.

(Kiemelt képünkön: Rajncsák Diána Forrás: UIPM)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik