Öttusa: két arany és egy bronz a magyaroktól lengyelországi ORV-n

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.21. 19:19
null
Balzsay Jázmin és Fábián Máté arany-, Rajncsák Diána bronzérmert nyert az öttusázók lengyelországi ORV-jén.

Az U17-es és az U19-es öttusázók a lengyelországi Spalában mérték össze tudásukat az Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV). Az eseményen a házigazda lengyelek és a mieink mellett Csehország, Szlovákia, Németország, Litvánia és Nagy-Britannia fiataljai vettek részt.

Balzsay Jázmin az U17-esek között is remekelt az idén Forrás: MPP

Az első egyéni döntős napon két magyar aranyérem született.

Az U17-es lányok mezőnyében az idén U15-ös Európa-bajnoki címet szerző Balzsay Jázmin, az U19-es fiúk fináléjában Fábián Máté bizonyult a legjobbnak.

Fábián Máté a dobogó tetején Forrás: MPP

Aztán a bő egy hónapja U17-es vb-ezüstérmet kiérdemlő Rajncsák Diána az U19-es lányok viadalán állhatott fel a dobogó harmadik fokára, ezzel a magyarok három éremmel zárták az ORV-t.

A fiataljaink az idén is kitettek magukért a nemzetközi porondon, hiszen több érmet szereztek a korosztályos világversenyekről. Ha csak az egyéni aranyakat vesszük, a juniorok mezőnyében Tamás Botond, az U19-esek között Zemán Zóra és Marschall Attila, az U15-ösöknél Balzsay Jázmin, valamint Kántor Benedek lett Európa-bajnok.

Rajncsák Diána az U19-es mezőnyben nyert bronzot Spalában Forrás: MPP

Balogh Gábor, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke a közelmúltban így nyilatkozott honlapunknak az utánpótlásról:

„Az elkövetkezendő időszakban is a tehetséggondozás lesz az egyik legfontosabb feladatunk. Sajnos kevés klub van, amely profi szinten foglalkozik az öttusával, de talán ebben a sportágban nem is elvárható, hogy ennél sokkal több legyen. Inkább olyan szakosztályok elindítását szorgalmazzuk, melyekben két- vagy háromtusázhatnak a gyerekek, akik aztán ha korban odaérnek, akkor továbbkerülhetnek nagyobb egyesületekbe.”

(Kiemelt képünkön: Balzsay Jázmin Forrás: MPP)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik