Labdarúgás: körvonalazódnak az erőviszonyok a kiemelt bajnokságokban

B. M. utanpotlassport.huB. M. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.13. 09:02
null
Javában zajlanak a korosztályos futballbajnokságok, amelyekben néhány forduló után is akadnak érdekességek.

Szeptember elején rajtoltak a labdarúgó utánpótlás-bajnokságok, és már néhány forduló után körvonalazódnak az erőviszonyok. Az U19-esek mezőnyében az előző évadban

a két évvel fiatalabbak között bajnok Puskás Akadémia együttese a várakozásoknak megfelelően vezet

– igaz, ugyanannyi ponttál áll, mint a Diósgyőr. Az elmúlt években korosztályos válogatott edzőként dolgozó, Babó Levente nyáron vette át a felcsúti csapat irányítását, amely eddig hat mérkőzésből ötöt megnyert, egyszer pedig döntetlent játszott. A tabella alján lévő Újpest stáblistájában is ismerős neveket találunk, ugyanis évek óta a Véber György, Szlezák Zoltán duó vezeti a lilák U19-es gárdáját. Az újpestiek egy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel sereghajtók. Ha már korábbi kiváló játékosokról van szó: a Ferencváros ukrán csatára, Igor Nicsenko a Győri ETO utánpótlásedzőjeként tevékenykedik.

Az U17-es liga élmezőnye rendkívül szorosan alakul a Budapest Honvéd, a Puskás Akadémia és a Vasas között. Az angyalföldiek trénere az utánpótlás-válogatottakat vezető Belvon Attila, míg a tizedik helyen álló győriek kispadján a hatszoros válogatott Böjte Attila ül.

Ott folytatja, ahol abbahagyta az előző évadban a Debrecen, az idén már U16-os együttese. Az U15-ös bajnok a Budapest Honvéddal holtversenyben vezeti a tabellát, de nem mehetnek biztosra, ugyanis a Ferencváros, a Puskás Akadémia és az MTK Budapest is mindössze két ponttal van lemaradva.

A két legkisebb korosztályban az MTK áll az élen,

az U14-esek között ráadásul hétből hét győzelemmel, már hét pont előnnyel hajt a bajnoki cím felé. A kispesti U15-ösök kispadján a Puskás Akadémia korábbi korosztályos edzőjét, Körtvélyesi Istvánt láthatjuk, pillanatnyilag két győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel a háta mögött. A szeptemberi beharangozónkban beszámoltunk arról, hogy a Gödöllő meglepetésre megnyerte az U14-es ligát, így az U15-ösök között már a Kiemelt bajnokságban indulhatott. Vezetőedzőjük a bennmaradásban bízott, amikor beszélgettünk, de a játékosok a felsőházat célozták meg. Egyelőre a srácok számítása jött be, hiszen három győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel az ötödik helyen áll a csapat.

Az U14-es bajnokságban egy csapat lefelé lóg ki nagyon, mégpedig a többi együtteshez hasonlóan államilag elismert sportakadémiaként működő Kisvárda, amely 3–40-es, azaz

mínusz 37-es gólkülönbséggel, hét forduló után pont nélkül áll a tabella utolsó helyén.

(Kiemelt képünk forrása: MTK Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik