Kézilabda: Remélem, ez a hét nagy lökést ad nekik – Sótonyi László

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.10. 14:46
null
Az október elején megfiatalított kerettel edzőtáborozó férfi kézilabda-válogatott összetartása kapcsán Sótonyi Lászlót kérdeztük.

Október első napjaiban Telkiben tartották meg a felnőtt férfi kézilabda-válogatott első őszi összetartását, a nem hivatalos válogatott héten azonban a korábbiakhoz képest különleges összeállításban találkozott a csapat, a párizsi olimpián szereplők közül ugyanis mindenki távol maradt, Chema Rodriguez szövetségi kapitány a jövő embereit keresve fiatalokat hívott meg az edzőtáborba.

A 19 főből 11 utánpótláskorú játékos volt, akik motiváltan dolgozták végig az öt napot. A táborban részt vett a junior férfiválogatott szövetségi edzője, Sótonyi László is, aki szerint sokat jelentett a srácoknak a meghívó, elkényelmesedni azonban tilos ebben a helyzetben.

„Nagyon jó kezdeményezésnek tartom ezt a kapitány részéről, aki ezen a héten közelebbről is meg tudta nézni azokat a játékosokat, akik a későbbiekben teljes értékű tagjai is lehetnek majd a felnőttválogatottnak. A fiatalok megtanulhatták, milyen elvárások vannak a csapatnál, megismerkedhettek az alapokkal, képet kaptak, hova kell eljutniuk a folytatásban – mondja az Utánpótlássportnak Sótonyi. –

hiszen ezek a srácok akkor lesznek tényleg a felnőttválogatott tagjai, ha Chema Rodriguez élesben, hivatalos válogatott héten is meghívja őket, a hétről hétre mutatott teljesítményük miatt.”

Chema Rodriguez (pirosban) és Sótonyi László Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

A fiatal kézilabdázók előtt még hosszú út áll, de ez az összetartás fontos lépcsőfoka a fejlődésüknek.

„Nem volt hosszú az együtt töltött idő, azonban

A klubmunka tudja majd olyan szintre emelni őket, amivel elérhetik az álmukat.”

(Kiemelt képünkön: Sótonyi László Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik