Kajak-kenu: az olimpiára és az edzősködésre is gondol Kőhalmi Emese

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.12. 20:26
null
Augusztusban 22 évesen az ötödik felnőtt-világbajnoki címével a kajak-kenu örökös bajnokává váló Kőhalmi Emese sprint- és maratoni távon is bizonyított idén.

Finoman szólva is mutatós az U23-as korosztályba tartozó kajakos, Kőhalmi Emese eredménylistája, aki az utánpótlás-világversenyeken begyűjtött érmei után néhány éve már a felnőttek között is az élmezőnyhöz tartozik. Ezt jól bizonyítja, hogy az augusztusban megrendezett, nem olimpiai számok világbajnokságán a K1 1000 méteren aratott magabiztos győzelmével már

az ötödik felnőtt-vb-címét szerezte meg, amivel a sportág örökös bajnoka lett.

Sokat a hatodikra sem kellett várni, ugyanis K1 5000 méteren is verhetetlen volt…

Szeptember második felében aztán a maratoni szakág világbajnokságán is megmutatta a tudását, arany-, ezüst- és bronzérmet is szerzett a felnőttek között, ezzel a magyar küldöttség legeredményesebbje lett.

„Mindig úgy tűzöm ki év elején a céljaimat, hogy az utánpótlásversenyeken tudjak jól teljesíteni, a felnőttek eseményeire inkább ajándékként tekintek, mindig nagy öröm, ha sikerült kijutni valamelyikre – kezdi az Utánpótlássportnak a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia sportolója. – A jövő évem lesz az utolsó U23-asként, akkor is az lesz a legfőbb célom, hogy a korosztályos vébén meg tudjam méretni magamat. Idén is elindultam a felnőttválogatókon, ahogyan az olimpiain is, és mindegyiken sikerült jól teljesíteni; elégedett lehetek ezzel az évvel.

Hatalmas megtiszteltetés, főleg, hogy ennyire fiatalon sikerült ezt elérnem. Választani a sprint és a maraton között nem tudok; utóbbi iránt a szerelem Vácon alakult ki, ahol elkezdtem kajakozni. A győzelem érzése is hasonló, bár huszonhat kilométer után célba érni egyedülálló élmény.”

Forrás: MKKSZ

Hiába a kiváló eredmények, a fiatal kajakos továbbra is szerényen nyilatkozik a folytatás kapcsán.

„Igyekszem mindig a legközelebbi célokra fókuszálni, de előre is kell tervezni; az ötszáz méteres távra készülünk majd elsősorban, kiegészítésként viszont a maraton is megmarad, ami alapozásnak is kiváló. Eddig a hosszabb távok álltak hozzám közelebb, az utóbbi időben viszont az olimpia miatt az ötszáz méter felé is elkezdtem közeledni, azt is megszeretettem.

Egy biztos, rengeteget kell még addig dolgozni. Egyébként az edzéseken és a versenyeken kívül is a kajakozás teszi ki az időmet, ugyanis edzőnek tanulok; úgy érzem, sokat tudok belőle profitálni aktív sportolóként, de később fiatalabbakkal is szívesen foglalkoznék majd.”

(Kiemelt képünk forrása: MKKSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik