Asztalitenisz: öt magyar érem a cseh nemzetközi utánpótlás-bajnokságon

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.20. 19:00
null
Két arany-, egy ezüst- és két bronzérmet nyertek a magyar serdülők és újoncok a plzeni nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságon.

A 11 éves Fazekas Lizett nem talált legyőzőre egyesben a nála négy évvel idősebbek, az U15-ösök mezőnyében, így az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) korosztályos versenysorozatának legutóbbi, szerbiai állomása után ezúttal a csehországi Plzenben is diadalmaskodott. A VS Dunakeszi U13-as Eb-bronzérmes játékosa a döntőben 3:0-ra verte a román Patricia Stoicát.

Az U15-ös fiúk versenyében szintén volt magyar finalista Szabó Lénárd (Honvéd Szondi SE) személyében, aki a döntőben végül 3:1-re alulmaradt a svéd Albin Ingeströmtől. Gergely Márk (Szombathely) az elődöntőben kapott ki a későbbi győztes svédtől, így ő bronzérmesként végzett.

A serdülők vegyes páros számában Szabó Lénárd és Szögi Szonja (ASK Szeged) kettőse szerezte meg a másik magyar aranyérmet a viadalon, a végső sikerért öt játszmában legyőzve a Jonathan Gaiser, Diana Suvei német, román duót. A Gergely Márk, Fegyver Zsófia (KSI) páros az elődöntőig jutott, ezzel a harmadik helyen zárt.

A magyar válogatott két arannyal, egy ezüsttel és két bronzzal fejezte be plzeni szereplését.

(Kiemelt kép forrása: MOATSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik