Öttusa: hétfőn kezdődik a litvániai U19-es világbajnokság

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.09.22. 12:32
null
A litvániai Druskininkai városa ad otthont az U19-es öttusázók idei világbajnokságának hétfőtől.

A sportági körökben már jól ismert helyszín, a litvániai Druskininkai városa lesz a házigazdája hétfőtől az U19-es öttusázók idei világbajnokságának.

A vb nyitó napján a nemenkénti váltóké lesz a főszerep, az egyéni döntőket szombaton rendezik, majd vasárnap a vegyes váltók küzdelmeivel zárul az esemény.

A korosztály számára az idén már megrendezték az Európa-bajnokságot. Júliusban a Barcelona melletti Sant Boi de Llobregatban mind a nyolc a magyar egyéni versenyzőnk döntőbe jutott.

A finálékban aztán emlékezetes remeklést mutattak be ígéreteink.

A fiúk döntőjében Marschall Attila nagyszerű versenyzéssel nyert aranyat, míg a dobogó harmadik fokára Gyurka Hugó allhatott fel. Fábián Máté a kilencedik lett, így csapatban a két előtte végző honfitársával Eb-címet ünnepelhetett, Kiss-Szőlősi Álmos pedig 29. helyen zárt. Majd a lányok döntőjében Zemán Zóra hagyta maga mögött a teljes mezőnyt, és lett Európa-bajnok, Mészáros Emma ezüstöt érdemelt ki, míg Haraszin Linda a hatodik, Herbák Emma pedig a nyolcadik helyen végzett. A kitűnő szereplésnek köszönhetően a Zemán, Mészáros, Haraszin trió is kontinensbajnok lett. A vegyes váltók küzdelmeiben végül Marschall és Zemán szerzett még egy ezüstöt.

(Kiemelt képünkön: Zemán Zóra Forrás: UIPM)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik