Labdarúgás: Galambos duplájával nyertek az U17-esek az üzbégek ellen

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.09.25. 09:00
null
A csereként beálló Galambos János duplázott, az U17-es labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte az üzbégeket.

A novemberi Eb-selejtezőire készülő U17-es labdarúgó-válogatott az üzbégek korosztályos csapatát fogadta felkészülési mérkőzésen Telkiben.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a keddi találkozó első húsz perce kiegyenlített játékot hozott. A 25. percben Kátai Szabolcs kisebb sérülés miatt elhagyta a pályát, Galambos János állt be a helyére. Alig telt el néhány másodperc, és Galambos nagyszerű labdaszerzéssel azonnal helyzetbe került, majd higgadtan a kapuba emelt.

A folytatásban az üzbégek játszottak veszélyesebben, a második félidő derekán viszont Galambos nagyon közel járt ahhoz, hogy megduplázza az előnyt, lövése azonban centikkel célt tévesztett.

A 80. percben megszületett a második magyar gól: Árnits Olivér jobb oldali beadását követően Galambos fejelt közelről a kapu közepébe. Az üzbégek a kétperces hosszabbítás végén átlövésgóllal szépítettek,

így 2–1-re nyert a magyar csapat.

Az U17-esek küzdelmes meccsen győzték le az üzbégeket Telkiben Forrás: MLSZ

„Örülök, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést, sokat is tettünk érte a pályán – mondta a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző. – Jól használtuk ki az ellenfél hibáit, a védekezésünk végig stabil volt, a támadójátékunk kapcsán azonban bőven van hiányérzetem. Az ellenfél a második félidőben nagy nyomást helyezett ránk, ekkor sok hibával játszottunk, a labdavesztéseink pedig lehetőséget adtak az üzbégeknek a kontrákra. Bemutatkozott néhány új játékos a csapatban, és közülük többen biztató teljesítményt nyújtottak, ami növeli a versenyhelyzetet a felkészülés hajrájában. Mindent összevetve az eredménnyel elégedett vagyok, de a játék több elemében kell még fejlődnünk az Eb-selejtezőkig.”

U17-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, TELKI
Magyarország–Üzbegisztán 2–1 (1–0)
Magyarország: Szentmihályi Ádám – Árnits Olivér, Lakatos Kristóf, Csóka Gergely – Wébel Máté (Balog Kristóf, 43.), Petrók Viktor (Rab Bence, 66.), Zubor Ádám (Söptei Bálint, 77.), Kovács Noel (Szebellédi Bátor, 46.), Milicz Péter (Rankó Viktor, 66.) – Kátai Szabolcs (Galambos János, 25., Sós Henrik, 86.), Gólik Benjámin (Krone Niklas, 77.)
Gólszerző: Galambos (25., 80.)

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik