Kajak-kenu: öt magyar arany a maratoni világbajnokság pénteki napján

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.09.20. 19:14
null
Öt arany-, egy ezüst- és egy bronzérem a magyar küldöttség pénteki termése a Horvátországban zajló maratoni kajak-kenu világbajnokságon.

A csütörtöki két dobogós helyezést követően igazi éremesőt hozott a Horvátországban zajló maratoni kajak-kenu világbajnokság pénteki napja: öt arany-, egy ezüst és egy bronzérmet nyertek az U23-as és az ifjúsági magyar versenyzők. Az éremgyűjtést a Hudi-Kadler Panni, Zatykó Panka ifjúsági kajak kettes kezdte, amely elsőként ért célba 19 kilométeren. A lányokat az U23-as kenus Pluzsik Mihály követte, aki szintén 19 km-en diadalmaskodott. A női U23-as kajakosok versenyében dupla győzelmet aratott Magyarország: Sinkó Panna nyert, Csépe Panna pedig második lett 22,6 km-en

Ifjúsági kajak kettesben a fiúk között is magyar győzelem született: Szegi Zsombor és Koleszár Bonifác állhatott fel a dobogó tetejére a 15,4 km-es futam után. Az U23-as kenusok között Matkovics Lili lett a világbajnok 11,8 km megtétele után, míg a nap utolsó döntőjében Péli Zalán bronzérmet szerzett az U23-as kajakosok 26,2 km-es versenyében. 

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Kajak-Kenu Szövetség)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik