Kézi: „Most nem szabad megállni” – Gulyás István az ifi Eb-bronz után

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.08.21. 18:43
null
Az Eb-bronzérmesként záró magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott szövetségi edzőjével, Gulyás Istvánnal tekintettünk vissza a Montenegróban megrendezett kontinensviadalra.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott bőven túlszárnyalta az előzetesen felállított célokat: a legjobb nyolcba való bejutással már biztosította, hogy a serdülő fiúválogatott 2025-ben elindulhasson az EYOF-on, ám nem állt meg ebben a szakaszban, végül az elődöntőben kapott ki, a bronzmérkőzését viszont – óriási izgalmak és hosszabbítás után – megnyerte Izland csapata ellen. A Montenegróban megrendezett Eb-n Fazekas Mátét a torna álomcsapatába is beválasztották.

A harmadikként záró együttes csak a két döntőstől, vagyis a svédektől és a dánoktól kapott ki, így kijelenthető, megérdemelten szerezte meg a bronzérmet, ráadásul óriásit küzdöttek a fiatalok, amivel a szövetségi edző, Gulyás István is egyetért.

„Nagyszerű eredményt értünk el. Tizenkét-tizenhárom nap alatt nyolc meccset játszottunk le, és ennyi idő alatt is tudtunk fejlődni, eleget tettünk a nemzetközi elvárásoknak, ami az egyik legfontosabb dolog – kezdi az értékelést az Utánpótlássportnak a szakember. –

Bízom benne, hogy sokat hozzátesz majd ez az eredmény és élmény a fiatalok pályafutásához, akik remek egységet alkottak, ez vitt minket előre.

De vajon miben rejlik az északi csapatok titka? Hiszen, ahogyan említettük, a top négy együttes közül egyedül a magyar válogatott lógott ki ebből a szempontból.

„A passz, a labda, a játék sebességét tekintve a teljes mezőny előtt járnak ezek a válogatottak. Mi – és ezzel más csapatok is így vannak – hozzájuk képest »maszatolunk«, mintha más dimenzióról beszélnénk. Ebben fejlődnünk kell, ha közeledni szeretnénk feléjük, ez az egyik legfontosabb feladatunk a folytatásban, illetve a fizikai képzés. Egy biztos,

a harmadik hely üzenetet is hordoz, hiszen nagyon örülünk, de mutatja azt is, hogy most nem szabad megállni.

Innentől kezdve a klubmunkán lesz a hangsúly a fiúknak és a stábnak: a legfontosabb, hogy mindenki a képességeinek megfelelően a lehető legmagasabb szinten bizonyítson, szerencsére a keretünkből szinte mindenki NB I/B-ben játszhat, páran pedig az NB I-ben is szerephez jutnak majd. Ősszel újra találkozunk a válogatottban, több külföldi torna is vár ránk a következő évadban, a jövő nyáron pedig az ifjúsági világbajnokságon szerepelünk majd.”

(Kiemelt forrása: Stefan Ivanovic/HFMNE)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik