Kajak-kenu: népes mezőnyben gyűjtötték az érmeket a maratoni Eb-n

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.08.01. 18:29
null
Összesen 14 érmet szereztek a magyar korosztályos válogatott tagjai a maratoni kajak-kenu Eb-n; Kadler Viktor vezetőedző értékelt az Utánpótlássportnak.

Nem újdonság, hogy a magyar kajak-kenusok nemcsak sprinttávokon, hanem a maratoni szakágban is eredményesen szerepelnek a világversenyeken, ezt pedig a július végén a lengyelországi Poznanban megrendezett Európa-bajnokságon ismét bizonyították, amelyen az utánpótláskorú indulóink 14, a felnőttekkel együtt pedig 18 érmet szereztek, amivel a legtöbbet gyűjtötték a nemzetek közül.

A három arany-, három ezüst- és nyolc bronzérem szépen mutat, Kadler Viktor, a válogatott vezetőedzője szerint ráadásul igencsak sűrű mezőnyben sikerült a medálokat begyűjteni.

„Számítottunk rá, hogy érmekből nem lesz hiány, azt viszont tudni kell, hogy

– értékel Kadler. – A csapatunkkal kapcsolatban pedig el kell mondanom, hogy lesz olyan versenyzőnk, aki csak a világbajnokságon indul majd el; ez azért történt, mert ugyanezen a hétvégén ORV-válogatót tartottak Magyarországon, úgyhogy várhatóan még erősebb kerettel utazunk majd a vébére.”

A küldöttség legeredményesebb tagja Zemen Dániel lett, aki az ifik között kajak egyesben előbb a rövid körön, majd 22,6 km-en is nyerni tudott.

„Egyesben mindig nagy dolog nyerni, két aranyat pedig pláne, dicséret illeti Danit; végig kontrollálta, uralta a döntőit. Azt mondta utána, hogy nehéz futamok voltak, ez viszont kívülről nem látszódott. Párosban tavaly már világbajnok volt, bizakodva várjuk, hogyan teljesít majd a jövőben.Hudi-Kadler Pannit és Zatykó Pankát pedig azért emelem ki, mert 15 évesen tudtak Európa-bajnoki címet nyerni a tizenhét-tizennyolc esztendősök között. A világbajnokságon (amit szeptember második felében Horvátországban rendeznek meg – a szerk.) is szép eredményeket várunk, az Eb alapján pedig joggal bizakodhatunk.”

(Kiemelt képünkön: Zemen Dániel Forrás: MKKSZ) 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik