Atlétika: pénteken három magyar szerepelt az U20-as vb-n

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.08.31. 08:56
null
Magyar szempontból kiemelkedő eredmény nélkül telt a limai U20-as atlétikai világbajnokság negyedik versenynapja.

A perui fővárosban, Limában zajló U20-as atlétikai világbajnokság negyedik napja magyar szempontból csendesebben telt, három ígéretünknek szoríthattunk.

Kovács Alexandra 10 000 méteres gyaloglásban áll rajthoz, és 47:11.41 perccel a 18. helyen végzett. Ugyanúgy a 18. lett 400 méteres gátfutásban Lalik Petra, aki továbbjutott az előfutamból, majd az elődöntős futamában 59.30-cal a hatodikként zárt.

Lalik Petra elődöntős volt 400 m gáton az U20-as vb-n Forrás: MASZ

Dobó Zsombor a diszkoszvetés selejtezőjében 56,66 mérerre repítette a szert, ám

a döntőhőz majdnem egy méterrel többre lett volna szükség, így a 14. helyen végzett.

A tervek szerint a leány 4x100-as váltó is megmutatta volna magát a vb-n, de az egység Sulyán Alexa derékpanaszai miatt visszalépett – tájékoztat a hazai szövetségi portál, melynek a MASZ utánpótlás-referense, Scherer Tamás így összegzett a versenynapot követően:

„Kovács Alexandra életében másodszor gyalogolt pályán tízezer métert, ez pedig az első szezonja ezen a távon, mivel elsőéves junior. Már április végén Antalyában elkezdte az idényt a békéscsabaiak fiatal tehetsége. Hosszú szezon van mögötte, már három kilométer után fáradni kezdett, a táv második felében összekapta magát, ez most a tizennyolcadik helyhez volt elég. Dobó Zsombor jól kezdett, az első sorozat után azt mondta, hogy ez még csak óvatos volt. Sajnos nem tudott építkezni ebből a dobásból. Csalódottan, a tizennegyedik helyen fejezte be a világbajnokságot.

Lalik Petra kizökkent a fókuszból, amikor a bemelegítésnél három gátra futásnál beléptek elé. Telibe ugyanazt az időt futotta, mint az előfutamban, a tizennyolcadik helyen végzett, idén nagyon sokat fejlődött a miskolciak első éves U20-as versenyzője.”

(Kiemelt képünkön: Dobó Zsombor és edzője, id. Eperjesi László a vb kabalafigurájával Forrás: MASZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik