Vízilabda: magyar–szerb döntő lesz az U18-as vb-n

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.07.09. 09:06
null
A magyar U18-as fiú vízilabda-válogatott az olaszokat legyőzve jutott be a Buenos Aires-i világbajnokság döntőjébe, melyben a szerbekkel találkozik.

A magyar U18-as fiú vízilabda-válogatott számára kedd hajnalban a döntőbe jutás volt a tét a korosztály Buenos Aires-ben zajló világbajnokságán.

Korényi Balázs együttese a nyolc között a görögöket búcsúztatta (13–12), a taljánok az amerikaiakon léptek túl (14–10).

A találkozón a fiúknak nem kellett sok idő, hogy belelendüljenek.

A csapatkapitány Balogh Botond az első támadásból nagy gólt ragasztott a jobb felsőbe, egyből jött az olasz válasz, majd Balogh ötméteresből is betalált, és még csak bő egy perc telt el az összecsapásból. Ebben a tempóban folytatódott a meccs, Paján Bátor akcióból, Tátrai Tamás fórból volt eredményes, és 2:40 perc után már 4–1-et mutatott az eredményjelző. Persze, az olaszok is igyekeztek, de a magyar támadójáték nagyon olajozottan működött, és Benedek Mór, Tátrai, aztán Tóth András találata után 7–5-gyel ért véget az első negyed.

A második felvonásban sem vett vissza a nemzeti csapat, mindenki hozzátette a magáét. Haverkampf Bence, Balogh, Cseh Maxim és Zeman Márton góljai következtek sorban magyar részről. 11–7 után Cseh ötméterest értékesített, Nagy Zalán bődületes gólt lőtt távolról, és 13–7-nél már hattal ment a válogatott. Balogh még egyszer beköszönt a nagyszünetig, amely 14–8-nál jött el.

Innentől kezdve az előny megtartása volt a célja a csapatnak, és ezt a feladatot nagyszerűen oldatták meg a fiúk. Az olaszok nem tudtak vészjóslóan közelíteni, a záró játékrész 15–11-gyel kezdődött – és bár volt kétgólos a differencia – 18–15-tel ért véget.

A magyar csapat tehát az eseménydús, néhol kaotikus elődöntő után megérdemelten jutott be a világbajnokság döntőjébe,

melyen szerda hajnalban a montenegróiakat legyőző (13–9) szerbekkel játszik.

A fiúk a csoportban 13–12-re kikaptak a szerb gárdától, na, de az nem döntő volt. Két éve Belgrádban, a legutóbbi U18-as világbajnokság aranyért zajló meccsén a magyar csapat ötméteresekkel győzte le a házigazda Szerbiát.

U18-as világbajnokság, Buenos Aires
Elődöntő
Magyarország–Olaszország 18–15 (7–4, 7–4, 1–3, 3–4)
Magyar gólok: Balogh (4), Benedek (2), Cseh (2), Haverkampf (2), Nagy (2), Tátrai (2), Tóth (2), Paján, Zeman

(Kiemelt képünkön: Balogh Botond Forrás: MVLSZ)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik